Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Црвено-бели против Радничког на старту регионалне лиге

Према последњим информацијама српски клубови ће ипак учествовати у регионалној ватерполо лиги и поред великих финансијских проблема, а биће их чак пет – Црвена звезда, Партизан Рајфајзен, Раднички и Војводина играће у најквалитетнијој А лиги, а Наис у Б лиги.

Поред четири најбоља клуба из Србије у А лиги ће се такмичити још: Младост, Приморјем ЕБ, Морнар БС, ПОШК, Југ КО (Хрватска) и Јадран (Црна Гора). Чланови Б лиге биће: Наис (Србија), Јадран, Соларис, Медвешчак (Хрватска), Приморац, Будва, Катаро (Црна Гора) и представник Словеније.

Ове сезоне систем такмичења је доживео велику промену. Утакмице у А лиги играће се петком и недељом, док ће клубови из Б лиге играти суботом, а на крају такмичења последњепласирани клуб из А лиге испашће у Б лигу, док ће претпоследњи из А разигравати са другопласираним из Б лиге. Првак Б лиге избориће директан пласман у А лигу за сезону 2016/17.

Црвена звезда ће у првом колу 25. септембра угостити Раднички из Крагујевца, а у другом у Београд стиже новосадска Војводина. Ево и распореда прва два кола у А лиги за сезону 2015/16:

1. коло (25. септембар): Црвена звезда – Раднички, Партизан Рајфајзен – Војводина, Младост – Приморје ЕБ, Југ КО – Морнар БС, Јадран – ПОШК.

2. коло (27. септембар): Црвена звезда – Војводина, Партизан Рајфајзен – Раднички, Југ КО – ПОШК, Јадран – Морнар БС, слободни су Младост и Приморје ЕБ.

Обзиром да је до старта регионалног такмичења остало мање од месец дана остаје велико питање у каквом ће саставу наступати Црвена звезда, јер је овог лета екипу напустило море играча, носилаца игре, као и тренер Дејан Савић, а клуб се до сада није оглашавао по том питању.

Повезане вести

Leave a Comment