Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЗвездина кућа славнихНајновијеФудбал

IN MEMORIAM: Миле Србин

Јуче је у 94. години живота преминуо један од највећих, ако не и највећи навијача у историји Црвене звезде. Човек који је цео живот посветио Црвеној звезди, који је захтевао да сва његова имовина остане клубу и маштао о још једном сусрету са Драганом Џајићем пре смрти, Миодраг Мислосављевић, познатији као Миле Србин, напустио нас је јуче.

Познат по својој безграничној љубави према Звезди, због које је покушао три пута да се убије, био је пример свим генерацијама, од оснивања клуба, чега је био сведок до данас.

Остаће незаборавне његове приче о томе како је три пута покушао да се убије због Звездиних пораза.

„Први пут сам желео да умрем 1953. године, када нам је у финалу Купа Југославије, Партизан дао седам голова. Добио сам инфаркт и провео месец дана у болници, и од тада никада моја нога није крочила на Партизанов стадион“, говорио је Звездин легендарни навијач.

У Фиренци 1957. године, када је Звезда, у полуфиналу Купа шампиона одиграла 0:0 са Фиорентином, али је због пораза у Београду од 0:1, елиминисана, Миле је покушао да се убије.

„Потпуно разочаран сам напустио стадион и код железничке станице легао на шине. Хтео сам да умрем. Неко ме је видео, и пре него што је воз наишао, склонио са шина“, причао је Миле.

Након елиминације Звезде, такође из Купа шампиона 1970. године, од грчког Панатинаикоса, трећи пут је био надомак смрти. Звезда је у првој полуфиналној утакмици у Београду славила са 4:1, али је у реваншу било 3:0 за Грке, па је Звезда испала. Миле тада није био на реваншу у Атини, па је утакмицу гледао у Београду, на телевизији.

„Одмах после утакмице сам изашао из куће и кренуо од кафане до кафане. Пио сам у свакој по вињак и пушио сам цигарете, иако то никада не радим. Тако сам попио двадесетак вињака и попушио две кутије цигарета, након чега сам завршио у болници“, присећао је легендарни Миле Србин.

Слава му и хвала!

Повезане вести

3 comments

dejo авг 27, 2015 at 19:27

Neka ti je laka crna zemlja .Pocivaj u miru legendo

Reply
dusan авг 27, 2015 at 12:32

neka ti je laka crna zemlja. pocivaj u miru.

Reply
Petar авг 27, 2015 at 11:14

I na nebu tom na koje idem ja SIJA MOJA ZVEZDA CRVENA!!!! Legendo, pocivaj u miru!

Reply

Leave a Comment