Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Павловић за Моцарт: „Појачања? Застајемо.. Јака је формално играч Звезде“

Спортски директор КК Црвена звезда Мирко Павловић говорио је за „Моцартспорт“ о дешавањима у клубу у вези са прелазним роком. Текст преносимо у целости.

Црвена звезда има спремљен тим за нову сезону и велике изазове који српског и регионалног шампиона очекују на четири фронта. Дуго и стрпљиво чекао је стручни штаб црвено-белих развој ситуације на тржишту како би изабрао праве играче. Оне који ће изнети највећи терет у будућим акцијама. Нису се тренер Дејан Радоњић, ни спортски директор Мирко Павловић забринули чак ни у данима када су највећи такмаци „штанцали“ појачања, јер су оперативци Црвене звезде пажљиво и мудро извагали све опције и на крају одабрали оно најбоље.

Софоклис Скорцанитис је отворио сезону долазака на Мали Калемегдан, убрзо је пристигао и новосадски центар Стефан Настић, да би у последњих неколико дана освајач трипле круне направио два велика потеза. Доведени су поливалентни Рајан Томпсон из Бамберга и плејмејкер са НБА педигреом – Гал Мекел. Што је још битније, у питању су играчи који су годинама присутни на европској кошаркашкој сцени, а Бобан Марјановић, Никола Калинић, Чарлс Џенкинс и Маркус Вилијамс добили су адекватна појачања…

„На првом месту треба прокоментарисати одласке из Црвене звезде. Одрађен је велики посао и још једном смо добили потврду квалитета који смо имали у нашим редовима прошле сезоне. Отишли су нам носиоци игре, који су изгурали највише и донели Звезди титуле. Имали смо најкориснијег играча Евролиге (Бобан Марјановић прим. аут.), репрезентативца Калинића, Џенкинса и Вилијамса, а после њихових одлазака требало је да реагујемо на прави начин и то је био један од задатака који је постављен испред нас“, поручио је Павловић за МОЗЗАРТ Спорт, који није крио задовољство због свега што је до сада одрађено у прелазном року.
„Мислим да смо направили велику ствар, јер смо сачували окосницу тима, а затим довели и играче који ће надоместити изостанак наших најбољих појединаца из претходне сезоне. Јасно је да ће Црвена звезда у новој сезони имати другачију концепцију игре, али о томе ће сигурно више причати Дејан Радоњић у наредном периоду. Прелазни рок смо одрадили квалитетно и добро, јер смо довели изузетно квалитетне, искусне играче, са великим европским, али и НБА искуством“.

МЕКЕЛ ЈЕ ОДБИО ВИШЕ УНОСНИХ ПОНУДА КАКО БИ ИГРАО ЗА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ

Недавно је Павловић открио да ће од новог плејмејкера зависити и остала појачања. Ипак, Звезда је променила тактику и новог организатора игре представила на крају.
„Мекел је изузетно појачање за Црвену звезду. У питању је плејмејкер који је изразио велику жељу да заигра за Звезду и ми смо препознали тај моменат. О његовој жељи да дође код нас говори и чињеница да је одбио неколико уносних понуда, како би понео дрес Црвене звезде. То га је, поред изразитих играчких квалитета, издвојило са наше листе потенцијалних појачања“, истакао је Павловић.

Нешто раније Црвена звезда је потписала уговор са шампионом Немачке, Рајаном Томпсоном.
„Томпсон је момак којег смо дуго скаутирали. Он је у Европи већ четири године. Играо је у Италији за Брешу, а свима је познато колико је италијанска кошарка изазовна, без обзира на то што је у питању била Друга лига. Касније је играо у два клуба са којима је био првак – Остендеом и Бамбергом. Оно што је приметно јесте да је свих ових година био константан у бројкама, што само потврђује квалитет који поседује. Мислимо да је спреман да направи искорак и покаже се у Евролиги, што нама даје гаранцију континуитета игара на високом нивоу. Поседује изразито добар шут и нападачки таленат, што нам је и те како потребно у овом тренутку“.

ПОЈАЧАЊА? ЗАСТАЈЕМО…

Четири играча су обезбеђена, а питање које навијаче највише интересује – хоће ли бити нових долазака на Мали Калемегдан?
„У овом тренутку застајемо са довођењем појачања. Полако се завршава август и улазимо у септембар, када полаку крећу и припремни мечеви за наредну сезону. Наравно, кренућемо у лаганом ритму, а затим ћемо одмерити снаге са све јачим противницима, да би врхунац био припремни турнир у Задру, који ће бити евролигашког квалитета“, појаснио је Павловић.

Али, на томе се није задржао.
„Имамо физиономију тима за наредну сезону и сада нам је циљ да уиграмо екипу. Све ће бити јасније када комплетан тим буде на окупу. И даље не знамо када ће нам се прикључити репрезентативци Немања Дангубић и Гал Мекел, а Рајан Томпсон ће доћи 1. септембра. Како будемо комплетирали састав тако ћемо проценити ситуацију, да ли треба да реагујемо и на тржишту потражимо нека нова решења“.

Свакако највећа енигма у овом тренутку јесте – каква судбина чека Јаку Блажича?
„Јака Блажич је у овом моменту формално играч Црвене звезде и он је директно упознат са свим дешавањима у клубу. Већ смо обавили разговор са њим на клупском нивоу, као и са агенцијом која га представља (Беобаскет прим. аут.). Познато је колико је јака учинио за Црвену звезду, да је миљеник навијача и да је оставио велики траг до сада. Све ћемо средити у најлепшем односу и комуникацији са њим и његовом агенцијом. Јака Блажич је формално играч Црвене звезде и то је јасно“, закључио је разговор Мирко Павловић.

Повезане вести

8 comments

Miljko авг 29, 2015 at 03:24

Doveli smo dva centra i dvojicu spoljnih.Sto se kvaliteta tice,to je sasvim OK. Medjutim,iz aviona se vidi da smo tanki na trojci. Nekako je ekipa podeljena na visoke i jedinice i dvojke,jako je uocljivo. Nedostaje nam igrac koji ce biti vezivno tkivo izmedju ove dve grupe igraca. Neko,visine 2.04-5,neko ko ce da skuplja one „nicije“ lopte,koje cesto znaju da budu faktor koji odlucuje u tesnim zavrsnicama.Mi igraca takvih karakteristika imamo. To je Davidovac.Problem je sto je momak isuvise mlad,neiskusan a i mora mnogo raditi na fizikalijama.Talenat nije pod znakom pitanja. Eto,jos samo kvalitetna trojka i mozemo u Top 8 EL,siguran sam. Hocu da napomenem da ce mnogi biti iznenadjeni kada krene sezona i kada u nasem dresu sa brojem 21. vide zver od igraca. Govorim o Guduricu. Momak je bio MVP Evropskog U-20. sampionata. Cudo od igraca. Igrac sa urodjenim instinktom „ubice“!!! Njegov procenat za tri se krece oko 45-47 %!!! Ako sve bude kako treba i ako nas Bog pogleda i sacuva nas od povreda,bice ovo jos jedna sezona za pamcenje. Igrac na koga jos treba obratiti paznju je mali Aranitovic.No,on je momak koga u prvom timu treba ocekivati u sezoni 2016-17. Kakav ce to trio biti,ljudi moji!!! Aranitovic,Guduric,Davidovac. Treba biti strpljiv.U klubu se sve radi po sistemu tri puta meri,jednom seci.Pametno i planski. Na nama,navijacima je da bez rezervi podrzimo momke od prvog trena sezone, da kupujemo sezonske karte i na svaki nacin pomazemo voljenom klubu,nasoj jednoj i jedinoj Crvenoj Zvezdi. Zivi i zdravi bili. Pozdrav svima!!!

Reply
pera авг 29, 2015 at 12:29

Da ali mi nismo doveli Lebrona a ti ovde pričaš o uspehu kluba. Oni koji se razumeju rekoše da nam treba još 6 stranih igrača da budemo pravi. Gadi mi se više od bolesnih ambicija sa ovim budžetom a i sa pogledom na srpsku košarku. Takvo razmišljanje je ovaj klub koštalo stabilnosti i dolaska do ponora. Velika obećanja sa skupim igračima a rezultata od niotkuda. Prvi i osnovni cilj nama mora biti hemija tima a ovo što si napisao ja ti se divim jer će sad pljuvači krenuti tebe da pljuju umesto mene. Ne napravi li uprava balans izmedju tzv stranih igrača i domaćih neće biti ništa od tima to odgovorno tvrdim. Ne damo li šansu ovim našim mladim igračima džaba smo krečili jer krajnji rezultat posle toga i nije bitan. To što se Cibona i Cedevita pojačala za nas i nije bitno jer kod nas mora da igra tim a ne par pojedinaca. Filozofija Radonje je tim a to znači da on nije nimalo naivan kad je okupio ovu mladjariju i krenuo da sa njima radi. Zna čovek da ako mi afirmišemo naše mlade igrače i damo im priliku da ćemo višestruko dobiti. Što se pljuvanja Tompsona tiče ja lično mislim da se radi o odličnom igraču a takodje i da je uprava odradila maksimalan posao u vezi pojačanja. Imamo dva ozbiljna pleja pa nam možda i taj kombo nije potreban a ako je Davidovac u ekipi on može pomoći kod gradjenja akcija sigurno. Možda trojka ali sa domaćim igračem i rad i samo rad.

Reply
Звезда шампион! авг 28, 2015 at 13:34

Освестите се!Треба нам замена за Ђенку под хитно!Завршите сав посао сада док има још доста квалитетних играча који чекају уговор у НБА!Канингем би нам савршено легао,ем има шут ем је страшан атлета,али може и неко јефтиније решење ако је проблем у парама.

Reply
vladica авг 28, 2015 at 13:25

dugo sam igrao kosarku i mislim da se bar malo razumem…jasan je plan ekipe, pravi se tacno za ono kako radonic igra (i naravno tako i treba da bude), plej ne neki atleta ali sa dobrim pasom i pregledom igre da razigrava, ostali fizicki i atletski jaki i jedan dominantan centar…ali ono sto je problem mislim da je ovo tanko sve…mi smo prosle sezone napravili iskorak i u evropi i postavili odredjeni standard sto se igraca tice tako da sam ocekivao mnogo kvalitetnija pojacanja sem sofoa…npr dovesti igraca bez iskustva u evroligi koji je igrao jedino belgijsku i nemacku ligu je tanko, npr cedevita dovela rajta koji ima ozbiljno nba iskustvo i igranje evrolige sa uniksom, dakle proveren igrac…nadam se da gresim, ali mi je za sada dosta slabije no prosle sezone, da ne pricam kako su se ostali pojacali

Reply
Estrella Roja авг 28, 2015 at 15:31

Potpuno normalno rezonovanje sa tvoje strane. Samo što to probaj da izneseš na onom redstarbelgrade forumu, odakle uglavnom insajderišu vezano za pojačanja, mislim da ti ne gine linč zombi armije sledbenika zeta i čovića. Kao da smo neprijatelji kluba ako iznesemo objektivno mišljenje da dovedeni igrači nisu ni senka prošlogodišnjih glavnih igrača, izuzimam tu Big Sofa. Treba da se desi čudo da prođemo u top 16, a u Aba ligi je trenutno kako stvari stoje Cedevita u prednosti. Mnogo se čekalo sa dovođenjem pleja, posle tog izgubljenog vremena propuštena su neka kvalitetna igračka rešenja. Igranje italijanske druge lige i prosečne nemačke ne sme i ne može biti referenca za glavnog poentera u timu, a to se upravo kod nas dogodilo i još se hvale tom „investicijom“.

Reply
DEX-66 авг 28, 2015 at 11:48

nije lose odradjen prelazni rok…u domacem takmicenju nemamo premca…u ABA ligu bicemo medju prva 4…dok u evropi sa ovim timom nemamo sta da trazimo….mislim da smo sada slabiji za 70% od prosle godine….

Reply
pera авг 28, 2015 at 12:13

Greška i to velika. Ja i dalje vidim šansu za naše momke koji jednostavno ako dobiju šansu napraviće čudo ove godine. Dakle ,moj glas za šansu Guduri i Davidovcu pre svega i veće minute za Teju i Rebića. Videćete da će ovi momci sa Dangom i Mitrovićem nositi tim. U Lazu i ne sumnjam ali on je tu da pre svega pravi bedeme ispred koša.

Reply
DEX-66 авг 28, 2015 at 13:14

haha…pa ti si skroz nerealan..pa ko ce normalan navijac da pomisli da ce nas Rebic,Guduric,Davidovac,Tejic ,Dangubic odvesti u top 16…pa sa njima smo slabiji nego g.lodari…ti se sigurno salis…pa to nisu ni prosek za ABA ligu a za nesto vise necu ni da sanjam..nemoj te se saliti sa ovakvim glupim komentarima

Reply

Leave a Comment