Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеТрансфериФудбал

Промовисани Јововић и Сикимић

Црвена звезда је данас промовисала најновија појачања, Владимира Јововића и Предрага Сикимића.

Нова појачања нашег клуба представио је пословни директор клуба, Сефан Пантовић.

– Припала ми је част да, у случају Владимира Јововића, завршим представљање које је било планирано још у јануару, а у случају Предрага Сикимића, представим фудбалера који потписује уговор до краја текуће сезоне. Сви знамо ко је Сикимић, знамо да је то прекаљени нападач од којег очекујемо да са њим будемо у могућности да пробијемо бункере против свих тимова који се буду определили за такав систем игре против нас. Са друге стране, Јововић је наступао за репрезентативне селекције Црне Горе, а са нама је већ пет месеци. Недавно смо успели да се договоримо са Сутјеском око тренинг компентације, и он потписује трогодишњи уговор са клубом – појаснио је Пантовић.

Владимир Јововић је већ упознат са екипом, јер од априла тренира на нашем стадиону.

– Жеља која није била остварена у јануару, сада се остварила. После скоро шест месеци, и четири месеца тренирања, коначно је дошла и ова промоција. Пресрећан сам, као што сам био и у јануару када је требало да обучем црвено-бели дрес. Надам се да ћу у овом дресу показати све што знам и да ћу дати свој максимум. Стварно сам пресрећан што сам постао члан Црвене звезде – рекао је Јововић, који је упитан да прокоментарише инцидент због којег је морао да паузира.

– Што се тиче тог инцидента са судијом, и овом приликом желим да се извиним свима који су присуствовали том догађају, а нарочито судији Нововићу. То је била једна моја глупост због које сам највише испаштао ја, а потом и Сутјеска, мој бивши клуб. Не знам, искрено, шта ми се десило у том тренутку. Био сам капитен екипе, играо сам дерби против Будућности, не знам шта се догодило у мојој глави да направим такву грешку. Али, то је прошлост, тешко сам прешао преко тога, а сада морам да идем даље.

jovovic i sikimic

Јововић се није сложио са констатацијом новинара да је Црвена звезда слабија по десној страни.

– Није десна страна била лоша, екипа функционише добро. Много играча је ротирано и имамо доста поливалентних играча, који играју на више позиција. Само сам у репрезентацији играо на десној страни. У Сутјесци сам играо на позицији иза шпица и лево. Већ четири месеца тренирам са екипом, момци су изванредни и добро раде. У Звезди су најбољи фудбалери домаћег првенства као и добри странци, и конкуренција је веома јака. Ја нисам играо шест месеци, тренирам добро и надам се да ћу добити својих пет минута када шеф процени, и да ћу их искористити – објаснио је Јововић.

Предраг Сикимић ће поново сарађивати са Миодрагом Божовићем.

– Мало је рећи да сам срећан због доласка. Звезда је круна моја каријере, највећи клуб у којем сам био. Примарни циљ постоји, и то је титула, бићу презадовољан ако је узмемо. Ово је велика сатисфакција за мене и моју породицу, и велика обавеза, такође. На мени је да се што пре уклопим, прилагодим захтевима. Верујем у позитиван исход првенства, и сигурно да верујем у то да могу да помогнем екипи. Прилагодићу се максимално, бићу у служби тима, и играо пет минута, полувреме или целу утакмицу, даћу свој максимум. Звезда је екипа која је у успону форме, и ја морам да верујем да ћу брзо да се прилагодим захтевима. Ја сам са тренером Божовићем већ сарађивао годину дана у једној јакој лиги као што је руска. Морам да будем позитиван и да верујем да могу да помогнем екипи – јасан је био Сикимић.

Сикимић би могао да дебитује већ у недељу у Лучанима.

– Спортски је да се надам да ћу дебитовати у Лучанима. Позитиван сам максимално, у служби сам екипе, на шефу је све остало. Моје је да се трудим и да дам свој максимум. На мој долазак у Звезду има утицај то што смо тренер и ја годину дана провели у руској лиги. Првенство сам релативно добро почео, осећам се добро, што је јако битно, а за остало ћете морати тренера да питате. За мене је ово круна каријере, и морам много да се потрудим. Пресрећан сам, као и моја породица.

Сикимић је објаснио и своју реакцију код гола који је постигао управо против Црвене звезде.

– Једна незгодна ситуација која нема оправдања, али морам да кажем да је мој отац велики Звездаш и тамо је на тој трибини био са мојим сином Матијом. Прорадиле су емоције, потрчао сам на ту страну и то радовање је било упућено њима. Далеко од тога да је било усмерено ка навијачима Црвене звезде, заиста немам разлог за тако нешто – појаснио је Сикимић.

Новим фудбалерима Црвене звезде желимо пуно успеха у црвено-белом дресу!

 

Повезане вести

1 comment

DEX-66 авг 28, 2015 at 16:02

svaka cast na pojacanjima…pa ovaj Sikimic je igracina…e moja zvrzdo na sta si spala

Reply

Leave a Comment