Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаРепрезентација

Јуниорке Србије најбоље на Балкану

Женска јуниорска репрезентација Србије освојила је девето злато на Балканијади у Суботици пошто су у финалу савладале селекцију Бугарске са 3:0, по сетовима 25:23, 25:21 и 30:28.

Црвену звезду су представљале Бојана Миленковић, Катарина Маринковић и Милка Стијепић, а статистичар репрезентације био је Александар Цветковић.

Наша Бојана Миленковић је проглашена за најбољег нападача на турниру, док је Катарина Лазовић проглашена за најбољег сервера, а  Маја Алексић за најбољег блокера Балканијаде 2015.

Меч између Србије и Бугарске у ХС „Дудова шума“ посматрало је 300 гледалаца а судили су Голхан Даг из Турске и Петар Јоцовић из Црне Горе.

По завршетку финалног меча уследила је церемонија додела појединачних награда и медаља. За најбољег либера проглашена је Ајча Ајкач из Турске, а награду јој је доделио Абдул Карид Илбејли делегат БВА. Најбољем блокеру Маји Алексић награду је предала Јелена Рељин, бивша репрезентативка Југославије, док је најбољем серверу Катарини Лазовић награду предао Драгутин Ћук, технички директор ОСС. Најбољем нападачу такмичења Бојани Миленковић награду је предао Зоран Олаић директор ОК Спартак, док је најбољем дизачу Бугарки Мирели Шафазовој награду уручио Дарко Ђуричковић координатор селекција ОСС. МВП такмичења Гергани Димитровој лауреат је уручио Слободан Милошевић, генсек ОСС.

ok-balkanijada-2

Медаље за треће место селекцији Турске уручили су Роберт Тот директор СПЦ, Милан Пантић испред ОСС док је пехар тиму предао Абдул Кадир Илбејли делегат БВА. Другопласираној Бугарској медаље су уручили Драгутин Ћук технички директор ОСС и Зоран Олајић директор ОК Спартак а пехар је предао Вјекослав Острогонац, градски министар за спорт и културу града Суботице .

Победницима Балканијаде, селекцији Србије медаље су уручили Вјекослав Острогонац градски министар за спорт и културу града Суботице и Абдул Кадир Илбејли делегат БВА: Пехар победнику предао је Слободан Милошевић, генсек ОСС.

ПОЈЕДИНАЧНЕ НАГРАДЕ

НАЈБОЉИ ЛИБЕРО: АЈЧА АЈКАЧ (ТУРСКА)
НАЈБОЉИ БЛОКЕР: МАЈА АЛЕКСИЋ (СРБИЈА)
НАЈБОЉИ НАПАДАЧ: БОЈАНА МИЛЕНКОВИЋ (СРБИЈА)
НАЈБОЉИ СЕРВЕР: КАТАРИНА ЛАЗОВИЋ (СРБИЈА)
НАЈБОЉИ ДИЗАЧ: МИРЕЛА ШАФАЗОВА (БУГАРСКА)
МВП: ГЕРГАНА ДИМИТРОВА (БУГАРСКА)

На 14 до сада одиграних Балканских првенстава у конкуренцији јуниорки, од 2002, Србија је освојила 9 златних и 5 сребрних медаља.

Повезане вести

Leave a Comment