Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Kristić i Lazović pred Lučane

Kristić i Lazović

Crvenu zvezdu posle pauze od dve nedelje očekuje gostovanje u Lučanima. Sloboda Sevojno iz Užica je domaćin u ovom gradu jer se njihov stadion renovira, ali mesto odigravanja ne zanima naše fudbalere.
Razmišlja se samo o pobedi i ostanku na prvom mestu tabele.

– Očekuje nas utakmica u Lučanima, protiv ekipe Slobode, koja je u ovih sedam kola zabeležila odlične rezultate, pet nerešenih i dve pobede. Primili su tri gola, od toga jedan iz penala, dok u Lučanima nisu primili nijedan gol. Ekipa sastavljena od iskusnih igrača predvođena dobrim trenerom koji je tamo duže vreme, tako da nas očekuje jedno teško gostovanje. Naravno, mi očekujemo pobedu i veliki broj naših navijača koji će nas bodriti na toj utakmici – kaže Aleksandar Kristić.

Konferenciji je prisustvovao i prvotimac našeg kluba Darko Lazović koji je rekao:

– Sigurno da nas očekuje teška utakmica. Sloboda je odličan tim, što pokazuju i njihovi rezultati. Imaju dosta proverenih igrača. Nisu kod kuće nijedan gol primili, ali mislim da ćemo mi to pomrsiti i da ćemo pobediti. Moramo – jasan je Lazović.

Kristić je govorio i o atmosferi u svlačionici Zvezde.

– Kod nas je sjajna atmosfera, kao i na treningu. Imali smo pauzu, odmorili smo se i spremili za nastavak prvenstva. Na stvari oko nas ne možemo da utičemo i trudimo se da nas mnogo ne dodiruju.

Da li su svi igrači spremni i da li ćemo posle dužeg vremena videti Darka Lazovića na terenu?

– Svi su igrači spremni osim Darka koji je dobio jedan udarac na Lionu i ne znamo da li će biti spreman, ali ja se nadam da hoće.

x Koji su igrači Slobode najopasniji i na koje treba obratiti posebnu pažnju?

– Oni, pre svega, funkcionišu kao tim. Veoma su dobro organizovani i igraju možda i najbolju odbranu u ligi, bolju čak i od Javora koji je poznat po tom defanzivnom stavu. Međutim imaju i brz kontranapad, imaju igrače koji mogu da ugroze protivnički gol kao što su Arsenijević, Lazić, Pavićević i drugi. Imaju visoku i čvrstu zadnju liniju, visokog golmana, tako da su stvarno jedna ozbiljna ekipa.

Aleksandar Kristić je govorio i o utiscima koje je do sada ostavio Kamerunac na probi, Žan Klod Amougu.

– Prvi utisci su pozitivni. On je zanimljiv, mlad igrač, koji zna da igra. Videli smo ga na utakmici na Lionu, i odradio je juče trening. Međutim to je nedovoljno da damo neki ozbiljniji sud o njegovim kvalitetima. On će provesti još vremena kod nas pa ćemo imati jasniju sliku u skorije vreme.

Nedelja, 15,00 časova, Sloboda – Crvena zvezda. Svi u Lučane!

Повезане вести