Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Звезда понудила уговор Дешону Томасу (ВИДЕО)?

Црвена звезда је у потрази за још једним кошаркашем којим би затворила ростер за следећу сезону. Дуго је као главни кандидат за последње место у тиму фигурирао Вил Клајбурн, потом се причало и о повратку Марка Симоновића, да би сада, макар према незваничним изворима, Звезда понудила уговор Дешону Томасу (24, 201цм)!

Реч је о кошаркашу који је завршио Охајо колеџ, да би потом каријеру градио у Нантеру и прошле сезоне у Барселони! Прошле сезоне је у Евролиги за Барсу бележио 8 поена и 3 скока уз шут од 61% за два и 35% за три.

Томас није продужио уговор са Барселоном и слободан је у избору нове средине. Наводно, Звезда му је понудила уговор на одређену суму, а да ли ће то бити довољно да се доведе Томас, сазнаћемо у наредним данима.

Повезане вести

15 comments

dejo сеп 4, 2015 at 14:39

Ajde upravo naseg KK Crvena Zvezda dovedi ovog igraca potreban je nasem KK Crvena Zvezda takav igrac zbog svega sto on moze da donese nasem KK Crvena Zvezda 🙂

Reply
Genije сеп 3, 2015 at 18:03

ovaj crnja je ubica! trebalo bi da je ovaj tim jaci od onog iz prosle sezone.. samo da se uigraju dobro i evropo spremi se,da ne racunam nase lige kroz koje cemo se prosetati kao i prosle sezine! 😉

Reply
3 in 1 сеп 3, 2015 at 01:18

Koliko vidim ovaj ima energiju Jake, zakucava ko Kalina, a lici na Djenku 🙂
Idealan da otvori utakmicu u Pioniru brutalnim zakucavanjem i da se odlepimo na +10 u prva 2 minuta dok se ovi ne opasulje. Skauting tim Crvene Zvezde ima moje apsolutno poverenje!

Reply
severac сеп 3, 2015 at 00:24

Šta igra ovaj Tomas 2 ili 3???

Reply
Milos сеп 3, 2015 at 00:57

Ako se ne varam 3,ali moze da krpi i 4.Slicno kao i Kalina

Reply
severac сеп 3, 2015 at 01:24

Jel nama fali 3-ka, koga uopšte imamo sad na toj poziciji? Šta je onda onaj Thompson iz Bamberga? 2? Misliš da može sa 201 da odigra na 4? Mislim, nadam se da si u pravu, onda je tek atletska zverina.

Reply
Pera сеп 2, 2015 at 19:49

Ne, ovo nam nije potrebno ponovo neko pokušava da nam nametne razmišljanje o prvoj petorci od stranih igrača. To je utopija i evo garantujem nema uspeha za klub. Ovo je idealno. Plej, spoljni igrač i centri. Sve linije tima sa dovoljno stranih igrača ali prioritet je naša ekipa zapamtite. Kad zagusti uvek najviše povuku oni koji najbolje znaju šta je Zvezda i koji je neizmerno vole. Ja nisam za ekipu koja će igrati jednu sezonu. Ne forsiramo li bar tri klinca kroz sezonu da igraju vraćamo se u blato u kom smo bili.

Reply
peeekiiiica сеп 2, 2015 at 20:33

Perice ne mesaj lekove i alkohol! Protiv koga moze da nam zagusti sa ovakvim timom? Najveci problem je tu Radonja sto zaplice jezikom od nervoze pa ne zna da postavi napad ili odbranu. Prevodilac resava sve 😀

Reply
pera сеп 2, 2015 at 21:10

Ma oni su glupi trebalo bi da kupe Lebrona. Zbog ovakvih likova smo bili na dnu dvadeset godina. A ti klinac ne vredjaj jer takve kao ti verovatno i to pomenuto i interesuje. Ovde se radi o ozbiljnom klubu i moj komentar je upravo ozbiljan. Živi bili pa videli. Igramo li sa petorkom stranih igrača nećemo biti ni senka ekipe od prošle godine. Radonja je pokazao da je trenerčina za likove koji ga komentarišu jer čovek radi i ćuti i ne busa se kao onaj posrani kobajagi trener. Baci vam kosku neko i vi se primite. Uz to bezobrazno ismevanje tudjeg stava. Nije badava Čović više puta pominjao put vraćanja kluba na prave staze. Prave staze su prijatelju moj guranje svake godine bar tri naša klinca da igraju da su u šemi. Ne bude li tako eto nas tamo kod debelog i mafije ponovo.

Reply
djape сеп 3, 2015 at 10:23

Radonjic je najslabiji deo tima i prosle i ove sezne… Covek stvarno ne zna, ali sad mi je nekako simpaticniji jer smo se uverili da trener i nije toliko bitan ako je ekipa prava! Mada ne mogu da se otmem misljenju da bi sa normalnim trenerom igrali F8,
Nije mi bitno da li je petorka strana ili domaca bitne su pobede i kvalitet. Igraci treba da se prave, ali 3 vrhunska godisnje??? To ne moze niko!
1 igrac u 2 godine i da pevamo!
Mi mozemo sa strancima da uzmemo Evroligu i onda da tako budemo atraktivniji za Tea i Bjelicu da se vrate, pa i ti da budes srecan i ponosan Srbenda na pravoj stazi :))) pozz

Reply
Estrella Roja сеп 2, 2015 at 21:08

Ne znam da li si svestan toga, ali polako postaješ dežurni ksenofob ovog foruma. Do skoro si konstantno lamentirao nad prekoračenjem broja stranih fudbalera, iako vidimo da u timu neće biti više od četvoro,petoro igrača sa stranim pasošem, što je u skladu sa Toletovim limitom koji ne bi prošao nigde u Evropi osim kod nas.
Sad si se ustremio na krvna zrnca košarkaša. Neću komentarisati tvoju nebuloznu tezu da „kad zagusti, najviše povuku domaći košarkaši“. Videli smo da i strani igrači znaju da povuku..posebno travu:). Šala na nivou tvog rezonovanja.
Još nešto, Blažič najverovatnije ide i time se otvara mesto za dobrog šutera. Znam, priželjkuješ Simonovića ili Kešelja, međutim, problem je što pomenuti dvojac ne može da nadomesti poene Kalinića ili Dženkinsa, I ko je to, zaboga, naš igrač u sastavu koji može napredovati kao Kalina ili Bobi prošle godine. Na našu veliku žalost ne postoji takav talenat i energija kod Dangubića i Mitrovića kao kod prethodnika iako se nadamo da će njihove igre biti bolje nego prošle sezone, a o junošama Guduriću i Tejiću teško da možemo da očekujemo da budu glavna karika u našem pohodu na top 16 Evrolige, mada će sigurno dobiti neku minutažu shodno svom napretku i trenerovoj koncepciji. Tvoja sugestija ide linijom manjeg otpora, u stilu šta će nam uopšte igranje Evrolige i bilo kakva ambicija u istoj kad bi trebali i ovako da igramo finale sa Cedevitom u Aba ligi, naravno uzimajući trenutne rostere učesnika regionalne lige. Takvo razmišljanje je defetističko i puno anomalija. Svaki navijač živi da čuje u Pioniru( možda u areni) sa razglasa pesmu I feel devotion! U drugi je plan da li će Gudurić ili Davidovac imati 3 minuta po meču ili osam. Ako njihova uloga bude manje diskretnija tim bolje po nas, ali ako trener proceni da nisu dovoljno stasali za velike utakmice, bolje rečeno, ako proceni da JOŠ nisu stasali za veću minutažu u seniorskoj košarci – ko smo mi da osporavamo njegovu stručnost, posebno ako rezultati govore u njegovo ime, iskreno se nadam da će tako i biti.
Iako nisam zadovoljan plejmejkerom Mekelom, verovatno je to uslovljeno visokim očekivanjima posle Vilijamsa( definitivno najbolji stranac u našoj zemlji ikada), pa tim i dozom subjektivnosti, ali Tomasov eventualni dolazak bi bio korak u dobrom smeru. Bio bi uz Sofa naajbolji igrač Zvezde.
I da, priželjkivao sam dolazak Jokića pre početka prelaznog roka, time bi ostanak Cirbesa bio upitan jer bi se otvorio prostor za domaćeg igrača, međutim, znamo da to nije bilo u domenu realnosti, a postoje samo par domaćih igrača koji bi mogli da igraju u današnjoj Zvezdi, tipa Teodosić, Bjelica , Erceg ili Bogdanović..posle njih su igrači na nivou Simona.
Razlika naših neslaganja je što ja vidim igrače koji jesu ili nisu za Zvezdu, ne zanima me njihov pasoš. Kod tebe su neka druga merila, i to je tvoje pravo da ih izneseš. Samo, molim te, nemoj se pozivati na one dane kada smo gubili grb i menjali ime i pravljenje analogije sa današnjim trenutkom. Zvezda polako postaje košarkaški brend, Evroliga će se igrati dugo kod nas bez obzira na prezimena košarkaša. Jer, igraće samo igrači dostojni današnjeg momenta i današnjih ambicija koji trebaju da ostanu i u futuru. Nije ovo maksimum.

Reply
pera сеп 3, 2015 at 16:23

Ha,ha očekivao sam ovakvu reakciju ali nisam očekivao ovoliku dugačak tekst i isključivost. Prijatelju ja sam košarku podugo igrao da bi se odlučio za trenutni uspeh kluba. Znajući kolko je teško stvoriti dobar tim a pogotovo posle protekle uspešne sezone i realno gubljenja kostura tima tvrdim da je jedino pravo opredeljenje na igrače koje produkuje klub. Ugovori novopridošlih igrača su na godinu jedino Mekel na dve godine. Ko to misli da se može napraviti hemija tima za jednu sezonu. To je jednostavno nemoguće na primerima više Evroligaški stabilnijih i moćnijih timova od nas. Drago mi je da sam pobudio tvoju reakciju na par činjenica ali dozvoli da i drugi imaju svoje mišljenje o radu kluba koji vole i to samo u cilju da pomognu. Ne bih da raspredam temu pogotovu o nivou igrača koje bismo doveli. Po tvom stavu mi bi trebali da imamo bar tri puta veći budžet. Oprosti ako sam bio nejasan ali moje opredeljenje kao bivšeg igrača je na mlade snage i moja najveća podrška su mladi igrači. Egoistički, srpski mladi igrači. Mi se ne moramo složiti fala bogu misleći smo ljudi. Pozdrav i uživaj u trenutku kluba. Ima tu pametnih ljudi koji odlučuju, Znaće što je najbolje po klub.

Reply
Estrella Roja сеп 3, 2015 at 20:05

Za pohvalu je tvoja primerena i dostojanstvena reakcija, bez povređene sujete, praćena određenim argumentima.
Priznajem da si izazvao kod mene određenu oštriju reakciju koje nisam ni bio odmah svestan, već tek kad je izašao na forumu skoro esej :). Znaš da i od ranije cenim tvoj doprinos ovom forumu, imali smo neretko gotovo i podudarna mišljenja o mnogim stvarima. Sad da ne pišem panegirike,he. Samo u poslednje vreme isuviše stvari posmatraš iz određenog pesimističkog ugla, gde uvek proveje dilema o poznatim sintagmama „deca iz naše škole“ naspram „stranih legionara lukrativnih motiva“. Vidim razloge za tvoje nešto skeptičnije posmatranje stvari. Kao neko ko se bavio košarkom sigurno bolje znaš o neophodnosti razvoja igrača iz sopstvene škole.
Ipak, podsetio bih te, mi danas igramo već drugu sezonu Evrolige, stoga nam budžet ne sme biti ispod 5 miliona evra, a za te nemale novce treba izabrati tim od 12 igrača, nema mesta improvizacijama i ispunjavanju forme time što bi morali ubaciti 3 klinca nauštrb rezultata u Evroligi. To ne znači da mlade igrače odbacujemo, pa zašta nam služi filijala FMP. Samo najbolji i ,ponavljam, najbolji će izboriti mesto pod suncem, odnosno mesto u prvih 12. Nema mesta sentimentalnosti. Da li će se ti mladići izboriti za svoje pozicije to najbolje treba da znaju stručni ljudi iz kluba, verujem da o tome itekako razmišljaju. Ali ne možemo od Gudurića ili Tejića očekivati petnaestak poena po meču u Abi, pogotovo ne u Evroligi. Eventualno, možda u domaćoj slabašnoj ligi pred kraj sezone vredi reskirati sa njima.
Za bolji napredak naših talenta ja bih primenio metodu pozajmice klubovima koji igraju Aba ligu. Kroz jaču konkurenciju više će napredovati, ili pak stagnirati poput Cvetkovića. I nije plata Tomasa tolika da bi trebali da imamo 3 puta veći budžet, pa ne dovodimo Lebrona, kad ga već pominješ prethodniku, he.
A o tome da ograničavam tuđe mišljenje, hmmm, siguran sam da kao elokventna osoba u to ne veruješ. Pokušao sam da iznesem neke stavove na jednom drugom zvezdaškom forumu, neću ga reklamirati, brdo minuseva nije ništa naspram otvorene hajke kao da se radi o nekom neprijatelju kluba a ne o dobronamernoj kritici jednog iskrenog zvezdaša. Za te ljude svako ko drugačije posmatra neke poteze kluba biva proglašen personom non grata. Hvala bogu ovde nije takav slučaj, i nadam se da tako neće biti ni u budućem periodu. Uvek je poželjno argumentovano i sa određenim poštovanjem razmeniti mišljenja na forumu. Uzgred, ne brini se za budućnost kk Crvena Zvezda, mislim da sledi naša dugogodišnja dominacija u zemlji i regionu. Živi bili pa videli. Pozdrav, druže!

Reply
Ivica сеп 3, 2015 at 21:08

Mislim da ste obojica u pravu ali da je istina negde izmedju. Ne zaboravite da ce ovaj tim imati ove godine preko 70 utakmica… Prosle godine smi imali srecu da su nas neke teze povrede zaobisle i da je to struka primetila, tako da ove godine ce biti vise stvarno – realno upotrebljivih igraca. Mislim da ce strance forsirati u EL i u jacim utakmicama u ABA, gde ce igrati po 30 min (izuzetak Sofo), dok ce u ostalim igrati lagano, po potrebi uz vise minuta nasih mladih igraca, kojima je ovo prva ili druga ozbiljnija seniorsa sezona… Mislim da ce na taj nacim svi imati koristi, nesto poput prosle sezone ali sa konstatacijom da neki igraci poput Tejica, Dangubica, (mozda Davodovca ili Apica) pa i Gudurica a mozda i jos nekoga ove godine mogu da konkretno doprinesu vise ekipi u odnosu na proslu, gde su mladi igraci vise bili samo na broju a jako malo igrali… Pozdrav svima

Pera сеп 4, 2015 at 14:59

Znate kako je Miloš Obrenović govorio. Ti si u pravu, i ti si u pravu. Živi vi meni bili videćemo ko je u pravu na početku sezone kad krenu utakmice. Sve što bi bilo u interesu kluba podržavam. Samo bez isključivosti jer svi imamo pravo na svoje mišljenej.Pozdrav svima.

Leave a Comment