Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Спирометрија и у Омладинској школи

У сарадњи са Клиничким центром Србије, у омладинској школи ФК Црвена звезда по први пут је извршено спирометријско тестирање омладинске и кадетске селекције. Тиме су наши најстарији играчи (1997, 1998. и 1999. годиште) добили веома битне параметре тестова какви се раде само за сениорске екипе у врхунским клубовима.

Добијени резултати наших играча су превазишли сва очекивања, чиме смо добили још једну потврду да је нови систем рада и те како продуктиван. Спирометрија је реч која значи „мерење даха“ и најчешћа је метода за мерење плућне функције. Користи се за мерење плућног волумена и брзине протока ваздуха приликом удаха и издаха.

Координатор сектора за физичку припрему проф. Милош Ђуровић је направио сарадњу са докторком Биљаном Лазовић и истакао је да је веома задовољан постигнутим резултатима на тестирању.

– Сматрам да је омладинска школа на правом путу и да ће се сигурно нови план и програм тренинга и функционисања омладинске школе позитивно одразити и на први тим, тако ште ће сваке године из школе изаћи играчи који ће физички тј. морфо-функционално моћи да одговоре захтевима сениорског ранга такмичења – изјавио је кондициони тренер, Милош Ђуровић.

Повезане вести

2 comments

dejo сеп 5, 2015 at 16:08

Odlican potez Mladenovica prije svega jer to je potrebno omladincima nase Crvene Zvezde ,sto vise novina u skoli buducoj nadam se akademiji nase Crvene Zvezde tim bolje za nasu Crvenu Zvezdu

Reply
severac сеп 4, 2015 at 00:39

Tako, dajete nešto i za djecu, jer od djece ćete sutra imati višestruke koristi!

Reply

Leave a Comment