Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагби 7: Црвено-бели одбранили титулу

Београдски рагби клуб Црвена звезда јуче је одбранио титулу шампиона Србије на првенству државе одржаном у Новом Саду под покровитељством РСС-а у организацији РК Војводина.

Турнир је одржан на терену Кабела уз учешће девет екипа, а Црвена звезда је, иако ослабљена неиграњем тројице репрезентативаца Ђорђевића, Арсића и Љубичића, доминантно стигла до трофеја.

zzzzzzzzzzzzzzzzIMG_20150906_193206

На турниру су поред црвено-белих учествовали Рад Моцарт, Партизан, Тримтаб рагби и Лева Обала из Београда, затим Динамо из Панчева, зрењанински Петровград, Војводина из Новог Сада и Крушевац.

zzzzzzzzzzzzzzznovisad

О доминацији нових-старих шампиона Србије најбоље говори податак да Звезда у четири сусрета није дозволила противницима да стигну до поена, па је такмичење завршила поен разликом 206:0.

zzzzzzzzzzzzIMG_1335

Екипа је стартовала победама против Петровграда (47:0) и панчевачког Динама (66:0), да би у полуфиналу против Рад Моцарта црвено-бели славили са убедљивих 50:0. Иначе, Рад Моцарт је у Нови Сад стигао са подмлађеним саставом, али и са неколико репрезентативаца Србије у својим редовима.

У другом полуфиналу Тримтаб рагби је направио изненађење савладавши фаворизовану екипу Партизана са 14:10, па је изостао прижељкивани вечити дерби у самој завршници такмичења.

zzzzzzzzzzzzzzns1

Звезда је у финалу против Тримтаб рагбија још једном одиграла на високом нивоу и славила четврту убедљиву победу на турниру резултатом 43:0 за одбрану шампионске титуле.

Рагбисти Црвене звезде поред сјајних партија приказали су и изузетно поштовање према противницима уз прави однос према црвено-белом дресу, а тренер Александар Попречица настојао је да равномерно распореди минутажу како би што више растеретио екипу за највеће напоре и већи број утакмица у кратком временском периоду.

zzzzzzzzzzzzzzzIMG_1302

Шампионски тим БРК Црвена звезда чинили су: Јоксимовић, Миовчић, Мартић, Кеглић, Радић, Недељковић, капитен Јанковић, Мађановић, Сретеновић, Бандука, Кајан, Каратрајковски и тренер Александар Попречица.

(Извор: brkcrvenazvezda.com)

Повезане вести

Leave a Comment