Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић пред дерби: „Увек одлучује инспирација на дан утакмице и ко се како пробудио“

Дан уочи одигравања 149. вечитог дербија, одржана је и конференција за медије којој су присуствовали шеф стручног штаба, Миодраг Божовић, и капитен екипе, Александар Луковић.

И тренер и капитен Црвене звезде сложили су се да не би били задовољни ремијем, иако су свесни да ће Црвена звезда угостити најтежег могућег ривала у Србији.

– Тешко је рећи о дербију нешто што већ није речено. То је највећа утакмица у Србији и једна од највећих у Европи. Говорио сам и док сам радио у другим клубовима да желим још једном да осетим тај адреналин, и сутра ће бити изванредна прилика за то. Утакмица због које се живи, утакмица која даје нове хероје, нажалост понекад и нове трагичаре. Игамо против великог противника, јер да нема Партизана, не би било ни Звезде оваква каква је. Дерби је адреналин, велики престиж. Што се тиче првенства, утакмица неће ништа решавати. Нема разлога да се ова утакмица претвара у некакве скандале. Позивам све учеснике дербија да својим понашањем покажу да је ова утакмица велики празник српског фудбала – рекао је Божовић.

Александар Луковић ће бити спреман да помогне својим друговима.

– Из угла играча, ми смо радили вредно. Улазимо спремни у ову утакмицу. Сви је жељно ишчекујемо. Ићи ћемо на победу, ја јако поштујем Партизан, то је актуелни шампион, екипа која игра Европу и имају добар тим, и очекујем занимљиву утакмицу и нека победи бољи, а надам се да ћемо то бити ми. Нисам још увек спреман колико бих ја волео да будем, али ту сам, у конкуренцији сам за тим, већ три недеље тренирам максимално. Што се тиче екипе, мислим да је наша екипа доста квалитетнија у односу на прошлу годину. Млади играчи су искуснији за годину дана, а појачања која су дошла су оправдала тај епитет. Очекујем да сутра покажемо да смо зрели и да можемо да победимо једну овакву утакмицу – сматра Звездин капитен.

Миодраг Божовић нема већих проблема када је играчки кадар у питању.

– Можемо да рачунамо на све играче осим на Орландића. Поставићу оне за које мислим да су у овом тренутку најбољи. Имамо разне варијанте, али у 90% случајева се определим за најјачу екипу. Знам екипу која ће истрчати, а играчи знају још од уторка ко ће играти. И када сам водио мање клубове, нисам се подређивао противнику. Дерби увек одлучује инспирација и буђење. Како се ко пробуди сутра ујутру, тако ће одиграти. Нема фаворита у дербију, много пута се дешавало да Партизан победи кад је Звезда јача, и обрнутно – речи су Божовића, који је издвојио неколицину фудбалера Партизана.

– Највише ми се допада Живковић, мислим да је један од најбољих играча у Србији. Ту је и Бабовић који је јако искусан и ако буде играо, може једним потезом да реши утакмицу. Абубакар је доста незгодан играч, брз, може да направи проблеме. Али, ако желимо нешто да постигнемо као екипа, ми морамо да гледамо пре свега себе.

Прво место на табели, као и домаћи терен, могли би да буду Звездина предност.

– Прво место на табели не значи ништа у дербију. Што се тиче домаћег терена, да, то јесте предност. Имамо такву подршку и публику где стварно човек мора да да све од себе. Навијачи су нам до сада били 12. играч. Мени је прва утакмица на Маракани била дерби, и било је 90.000 људи. Било је 1:1, а голове су дали Пеђа Мијатовић и Владан Лукић. Колико ће ми то искуство помоћи, не знам, тада као играчи, другачије смо се понашали. Имали смо неку енергију и мислим да не постоји ништа лепше од оног момента када истрчите кроз тунел. Прво вас, у црвено-белој опреми виде навијачи Партизана, и почну да звижде, а потом уследи и хук са севера, а то је највећи адреналин који сам икада доживео. Мислим да играчи то осећају и сами, и не мислим да ће моје искуство ту много да им помогне – рекао је Божовић.

Звездин тренер није желео да реагује на изјаве челника Партизана, који су апострофирали суђење.

– Не бих желео да доливам уље на ватру. Они су рекли то што су рекли, сад кад бисмо ми почели да анализирамо суђење Партизану, па Војводина себе, и тако у круг, сви би нашли грешке и разлог за незадовољство. Ја се надам да ће судија сутра имати среће да не направи људску грешку која је увек могућа, јер се те грешке у дербијима увек посматрају кроз другачију призму. Надам се да ће бити спортско и фер понашање, и нека победи бољи, а нормално да се надамо да ћемо то бити ми. А шта они причају, не желим да коментаришем – закључио је Божовић.

Повезане вести

2 comments

ZVELE сеп 11, 2015 at 21:26

JUNACI ZADAJTEIM KONACAN UDARAC

Reply
josif сеп 11, 2015 at 15:16

Nesme se rizikovati sa Lunetom ako se sam neoseca dovoljo spreman,ipak je derbi,utakmica koja zahteva veliki napor i svaka neopreznost skupo kosta a bice jos dva derbija ove sezone tako da za Luneta ima utakmica da se vrati pravi kad je najpotrebnije.Sastav;KAHRIMAN-PETKOVIC,PAVICEVIC,JOVANOVIC,IBANJEZ-DONALD,GRUJIC,KATAI-VERED,VIERA,SRNIC.Sa srecom.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment