Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Јака Блажич више није кошаркаш Црвене звезде

Јака Блажич и Црвена звезда су споразумно завршили сарадњу, што је и на свом званичном сајту потврдио клуб.

Јака Блажич је пре две године дошао у Црвену звезду из љубљанске Олимпије, а наступао је и за Геоплин. За кратко време је постао велики љубимац навијача. За две сезоне у редовима Црвене звезде, од 2013. године освојио је четири трофеја: титулу првака Србије 2015, АБА лигу 2015. и два Купа Радивоја Кораћа 2014. и 2015. године уз пласман у полуфинале Еврокупа 2013/14 и Топ 16 фазу Евролиге 2014/15. У црвено-белом дресу до сада је одиграо 152 такмичарске утакмице, постигао 1355 поена уз 419 скокова, 211 асистенција, 104 украдене лопте и шут за два поена од 53,5 одсто и што је још занимљивије није пропустио ниједан сусрет за две године у клубу, па је са 80 утакмица рекордер Звезде по броју наступа у једној сезони.

Стандардни је репрезентативац Словеније, за коју је наступао и на текућем првенству Европу, где је Словенија заустављена у осмини финала од Летоније, а Јака био најбољи појединац своје државе, уз Горана Драгића.

Јака, хвала на свему и срећно!

Соапштење клуба и изјаву Јаке Блажича преносимо у целости.

“ КК Црвена звезда и словеначки репрезентативац Јака Блажич споразумно су раскинули уговор.

КК Црвена звезда Телеком жели много успеха, трофеја, среће и здравља Јаки Блажичу у наставку каријере, у којој ће неозбрисиви део бити и године које је провео у црвено-белом дресу.

Јака Блажич је од јесени 2013.године када је дошао у КК Црвена звезда Телеком постао један од омиљених код навијача нашег клуба. Његова огромна борбеност, енергија, жеља за победом, и добре игре у утакмицама које су у претходне две године помогле да КК Црвена звезде осваја трофеје, донеле су му статус љубимца навијача, али и играча који је играјући у црвено-белом дресу направио озбиљан искорак у својој каријери, која је у Београду била обележена и великим успесима.

Јака је за две сезоне играња у КК Црена звезда, освојио шампионске титуле у АБА и кошаркашкој лиги Србије, освајач је и два национална купа, од којих је као један од најбољих остао упамћен по наступима у Нишу у фебруару 2015.године.

– Хвала мојој Звезди на две предивне године које сам провео и клубу и Београду. Растајемо се у пријтељским односима, а никада нећу заборавити велике утакмице које сам одиграо уцрвено-белом дресу, навијаче који су ме прихватили као мало кога и наравно све трофеје које сам освојио са Црвеном звездом. Момцима желим много среће, а ја се окрећем новим изазовима у каријери – поручио је Јака Блажич.“

Повезане вести

3 comments

dejo сеп 14, 2015 at 21:38

Sve najbolje, majstore! Tebe sam najvise voleo.

Reply
JagodinacBelgijanacDelija сеп 14, 2015 at 18:57

Tesko mi je sto odlazi moj ljubimac.Volimo te Jaka i zauvek ostajes u nasim srcima.Ziv bio i puno zdravlja,srece i uspeha ti zelim.

Reply
genije сеп 14, 2015 at 18:19

sve najbolje Jaka,bio si pravi primer kako se gine i igra za klub koji volis! ZIV BIO!

Reply

Leave a Comment