Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

JSL 8 kolo: Sloboda PS-C.zvezda

Jelen Super liga

U nedelju 17. oktobra naši fudbaleri, posle dvonedeljne pauze igraju utakmicu 8. kola JSL-a. Crveno-beli gostuju u Lučanima ekipi Slobode Point Sevojno.

U dosadašnjoj istoriji ova dva kluba sastajala su se svega šest puta u zvaničnim utakmicama i to ako se uzmu i rezultati protiv FK Sloboda i FK Sevojno. Dobro je poznato da su se ta dva kluba pred početak ovogodišnjeg šampionata fuzionisala.

Prvi put naš klub je zvaničnu utakmicu sa Slobodom iz tadašnjeg Titovog Užica odigrao u sezoni 1964/65 u okviru 1. kola tadašnjeg Kupa Jugoslavije i slavio rezultatom 3:0.U istom takmičenju i u istoj rundi dva kluba su se sastala i u sezoni 1966/67 i opet su crveno-beli bili bolji, ovaj put rezultatom 2:1.

Do sada jedino učešće u elitnom rangu naše države Užičani su imali u sezoni 1995/96, kada su se nakon jesenjeg takmičenja u „1B“ ligi, tokom proleća priključili najboljim klubovima u „1A“. Crvena zvezda je slavila u oba meča, u Beogradu 1:0 i 4:0 u Užicu.

Nakon toga usledila su dva Kup duela sa ekipom Sevojna. U sezoni 2006/07 u okviru 1. kola Kupa, naši fudbaleri su bili uspešniji rezultatom 3:0, da bi se Sevojničani revanširali u sezoni 2008/09, kada su u okviru polufinala Kupa Srbije na stadionu kraj valjaonice slavili rezultatom 2:1 i plasirali se u finale najmasovnijeg takmičenja.

Poslednji rezultat svakako sve kojima je crveno-bela boja u srcu posebno boli i nadamo se da će se naši fudbaleri revanširati za taj poraz. Ekipa Slobode je u dosadašnjih sedam odigranih kola ostvarila učinak od 2 pobede i 5 remija, što dovodi do zaključka da nas u Lučanima očekuje verovatno i najteže gostovanje u jesenjem delu sezone.

Повезане вести