Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић и Кахриман уочи Јагодине

С обзиром на то да ће Јагодина и Црвена звезда отворити 10. коло Суперлиге својом утакмицом која се игра у петак, 18. септембра у Јагодини, своје изјаве за јавност тренер Миодраг Божовић и голман Дамир Кахриман изнели су већ данас.

Од раније је позната тврдња да су утакмице пре и после дербија најтеже, и једно од првих питања за Звездиног тренера било је да ли је успео да екипу „спусти на земљу“.

– Разговарао сам са њима о томе, али тешко је спустити екипу на земљу јер је велика еуфорија и народ просто не да да се спустимо. Доста сам инсистирао на томе, мислим да сам и досадио играчима. Нисмо ми на дербију били баш толико добри, нити је Партизан толико лош. Квалитет имамо, али то морамо да потврдимо титулом. Ово је била само једна утакмица, тек је 9. коло прошло, има да се игра још много. Екипа ће доказати свој квалитет оног момента када освоји прво место – био је изричит Божовић.

Шеф струке нека дилему да Црвена звезда може да савлада Јагодинце.

– Идемо на победу. Неће бити лако, Јагодина је екипа у успону, нису изгубили пар утакмица, а добили су на Карабурми претходну. Наша обавеза је да покушамо да победимо. Као и све екипе, очекујем да ће покушати да нас нападну из контранапада. Екипа им је млада, не могу нешто претерано да нас изненаде. Кажете, Јагодина никада није добила Црвену звезду? Статистика је таква, али то ништа не мора да значи. Увек постоји први пут.

Дамир Кахриман се усталио међу стативама, и постао је један од ослонаца Црвене звезде.

– Ми се полако градимо као екипа, и морамо да наставимо тамо где смо стали. Новине од јуче се не читају, тако да идемо даље, желимо да победимо, то је неко наше размишљање и свесни смо да неће бити лако. Што се мене тиче, све се одвија онако како желим. Све иде својим током, онако како треба. Моји планови се не мењају, то је титула, Звезда у Европи, и мој одлазак у Европу – рекао је Кахриман.

Божовић нема проблема са играчким кадром.

– Сви су здрави. Луковић је близу стартне поставе, али нећемо са њим ништа ризиковати, имао је дуг опоравак. Покушавамо да му дајемо све већу минутажу, а надам се да ће за три кола стартовати – рекао је Божовић, уз занимљиву реченицу коју је изрекао након питања о квалитету младих играча у српској лиги.

– Покушаћемо и у наредном периоду да доведемо младе играче, поготово Звездину децу коју су потерали без разлога.

Расписани су и избори за председника клуба, а новинаре је занимало како ће се избори одразити на играче.

– Зар заиста мислите да играче то занима? Не, не интересује их. Ево данас читам да се дописују на друштвеним мрежама, не размишљају о изборима, верујте. После Радничког када је кренуо јуриш на људе који су овде радили, речено ми је како никада није била гора утакмица од оне против Радничког. А ја се сећам једне када сам ја играо, Звезда – Хајдук Кула 0:0, била је много гора. Било је и горих утакмица, и да смо дали тај пенал против Радничког сад бисмо имали два бода више, и могли бисмо да кажемо да имамо феноменалне резултате. Што се мене тиче, не свиђа ми се само што све то око избора оволико дуго траје, али не могу ја да се мешам. Мени је мотив да радим, док радим – рекао је Божовић.

Повезане вести

Leave a Comment