Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Перуничић: „Звезда је здрав и стабилан клуб!“

Шеф стручног штаба РК Црвена звезда, Ненад Перуничић, истакао је за „Блиц“ да су нетачне информације да клуб има проблема са лиценцирањем за нову сезону.

„Шокиран сам наводима и хоћу да демантујем приче да Звезда неће почети такмичење, не знам за друге клубове, али ми немамо проблеме који би нас пореметили пред почетак сезоне. Великих проблема јесте било некада, али је у последњих годину и по дана Звезда здрав и стабилан клуб, са сигурним буџетом, не великим, али сигурним и у складу са могућностима. Имали смо мали проблем са играчима, али ништа није било питање финансија. Није истина да је никад горе, како би неки волели да буде, а како је било пре две и по године, и јако је ружно на тај начин писати о Звезди у овом тренутку. Ја проблеме никад нисам крио, трпео сам ударе са свих страна, али смо сада клуб са здравим основама“, изјавио  је Перуничић за „Блиц“ и додао да клуб ради на измирењу свих дугова.

„Наравно да нико не игра из љубави, 35 играча је тужило клуб, не кажем да није требало то да ураде, имали су право, а на нама је било да одговорно послујемо. Око 80 одсто дуга смо зато вратили, јер нисмо хтели да клуб терамо у минус ради јурења титула и трофеја. Неки не могу да се помира са тим да се Звезда вратила, било је подметања и тужби са свих страна, проблема са Савезом. Драго ми је да је тај исти РСС укинуо одузимање бодова јер изгледа нема коме више да их одузима. То је тај фер однос за све клубови, изгледа“, објаснио је Перун и истакао да клуб жели да направи корак напред ове сезоне.

„Хоћемо да направимо корак више и одемо у плеј-оф, само да нас послужи здравље играча. Опет имамо младу екипу са искуснијим чуварем мреже, нисмо хтели да идемо преко граница са кадром, најбитније је да момци имају редовна примања, па смо тренутно међу три најздравија клуба. Нисмо као Спартак и Војводина тренутно, али вратићемо преостале дугове“, подвлачи Перуничић.

Звезда се у недељу састаје са Радничким у 1. колу Суперлиге.

Повезане вести

Leave a Comment