Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели на премијери против Радничког

На почетку такмичења у Супер лиги Србије за сезону 2015/16 рукометаши Црвене звезде у недељу од 17 часова и 30 минута дочекују крагујевачки Раднички у Спортско-рекреативном центру “Шумице“.

Црвено-бели стартују појачани најбољим голманом лиге Дејаном Златановићем, који је стигао из нишког Железничара, као и талентовани леви бек Никола Дамњановић. Из панчевачког Динама ангажован је Урош Радосављевић. Предраг Родић је стигао из другог тима Партизана, нови играчи у првом тиму су Ненад Мандић, Немања Бојичић, Петар Драшкић, Немања Јанкетић, Давид Станковић и Милош Лијескић, док ће доскорашње лево крило ПКБ-а Иван Вокши покушати да замени најбољег стрелца екипе Виктора Матичића, који ће пропустити половину сезоне због операције предњих укрштених лигамената.

Екипу су од носилаца игре напустили Владимир Цупара (Адемар Леон), Никола Милошевић (Борац Бањалука), Младен Ивановић (Металопластика) и Немања Нешовановић (Гренобл).

На списку лиценцираних играча Црвене звезде за први део сезоне налазе се: Младен Шотић, Дарко Тодоровић, Дејан Бабић, Марко Антељ, Александар Драгутиновић, Станко Димитрић, Слободан Димитрић, Ненад Перуничић, Огњен Кајганић, Спасоје Гачевић, Стефан Радоничић, Срђан Милутиновић, Лука Вујовић, Лазар Николић, Вукашин Поповић, Филип Леовац, Стефан Дамјановић, Дејан Златановић, Никола Дамњановић, Ненад Мандић, Урош Радосављевић, Немања Бојичић, Немања Јанкетић, Петар Драшкић, Иван Вокши, Давид Станковић, Предраг Родић и Милош Лијескић.

Прошле сезоне црвено-бели су забележили једну победу (30:27), а након тога три пораза против Радничког (21:28, 28:33, 27:31) у Супер лиги и плеј-офу. Колико су Крагујевчани неугодан противник говори и негативан скор Звезде у последњих 10 утакмица против екипе из срца Шумадије – три победе, реми и шест пораза.

Раднички је претрпео одређен број промена у играчком кадру. Боје екипе из Крагујевца ове сезоне браниће 22 првотимца: Душан Петровић, Ненад Лекић, Јанко Гемаљевић, Огњен Јовановић, Иван Рајичевић, Ђорђе Спасић, Милош Баруџић, Бојан Томић, Александар Јанићијевић, Лука Радовић, Иван Мошић, Жељко Шукић, Филип Вујовић, Бранислав Раденовић, Жарко Барјактаревић, Милан Николић, Милан Благојевић, Иван Милинчић, Страхиња Симић, Милош Стевановић, Милан Ђукић и Никола Стефановић.

О дометима екипе рано је говорити, али је жеља свих да Црвена звезда стигне до плеј-офа. Конкуренција ће бити жестока, јер ће се за прве четири позиције поред црвено-белих борити готово сви клубови Металопластика, Партизан, Раднички, Југовић, Пожаревац, Железничар 1949, Рудар, а ту су и новајлије у елити, екипе Мораве и Слоге.

Систем такмичења је остао исти као и претходне сезоне. У плеј-оф ће се пласирати четири најуспешније екипе из Супер лиге уз Војводину и Спартак Војпут, који наступају у регионалној лиги. Тих шест клубова играће двокружно 10 кола за првака, а бодови се не преносе, што није случај у плеј-ауту, где ће наступати шест преосталих екипа из Супер лиге, који ће пренети учинак остварен у међусобним сусретима из Супер лиге у плеј-аут и одиграти такође 10 рунди такмичења након чега ће се утврдити пласман од 7. до 12. места, а две последњепласиране екипе испашће у Супер Б лигу.

Дођите у Шумице да подршком са трибина од старта сезоне пружимо ветар у леђа новом тиму Црвене звезде како би лакше стигао до прве победе у првенству и направио први корак ка једној од прве четири позиције које воде у плеј-оф.

              Црвена звезда – Раднички Крагујевац

                       1. коло Супер лиге Србије

                     Недеља, 20. септембар 2015.

               СРЦ Шумице – Београд, 17:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment