Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеПрипреме

Црвено-бели цунами потопио Которане

Ватерполисти Црвене звезде забележили су прву победу на седмом по реду турниру “Сарајево Чемпионс Челенџ“. Екипа Ристе Маљковића савладала је Приморац из Котора резултатом 10:9 (1:1, 2:3, 5:2, 2:3).

Звезда је показала да можда и неће бити тако лоша у предстојећој сезони као што су многи мислили. Јесте то један нови тим састављен у великој мери од врло младих играча, али су на овом мечу демонстрирали таленат и способност да се врате из резултатског заостатка од два гола до вођства од три разлике. У нашем тиму заиграо је и Михајло Репановић који је постигао два поготка.

Которани су повели поготком Кривокапића, да би у финишу првог периода Београђани изједначили преко Танкосића. У другој четвртини Приморац брзо стиже до вођства од 3:1 головима Јанка Кривокапића и Николаса Савељића, али Звезда експресно долази до изједначења головима Вељка Танкосића и Филипа Јанковића, да би тим из Црне Горе отишао на полувреме са предношћу од 4:3 голом Ивана Радоњића.

Имали су Црногорци и вођство од 5:3 на почетку трећег периода игре, а затим је уследио црвено-бели цунами, велики преокрет, серија од 5:0 за вођство од 8:5. Најпре је Репановић смањио на гол заостатка, затим су уследила два узастопна поготка Александра Андрејевића, па гол Петра Јовића, а серију је закључио Репановић својим другим поготком, да би Приморац смањио на 6:8 преко расположеног Кривокапића у финишу треће четвртине.

Екипа Приморца је такође изузетно млада, али већ уиграна обзиром да су дужи временски период на окупу. Они су успели да приђу на гол заостатка на старту четврте деонице преко Угљеше Вукасовића, а затим и да поравнају на 8:8 четвртим голом одличног Јанка Кривокапића. Међутим, тада на сцену ступа Звездин нови капитен Никола Ешкерт и враћа екипи вођство, да би два минута пре краја Вељко Танкосић својим трећим голом на утакмици повисио на 10:8 и испоставиће се постигао погодак одлуке, јер је Приморац успео само да смањи на коначних 9:10 преко Булатовића.

Најефикаснији у победничком тиму био је Вељко Танкосић са три постигнута гола, док је екипу из Котора предводио најбољи стрелац утакмице Јанко Кривокапић са четири поготка. У другом мечу другог турнирског дана ПОШК је славио против Јадрана резултатом 9:8. Уочи последњег кола ПОШК једини има максималан учинак од две победе, следе Јадран и Звезда са скором 1-1, док је Приморац за сада једини без тријумфа.

Црвена звезда – Приморац 10:9 (1:1, 2:3, 5:2, 2:3)

Сарајево, Олимпијски базен. Судије: Миле Бебић и Роберт Тиоцо. Искључења: Црвена звезда 6, Приморац 4.

Црвена звезда: Краљ, Јовић 1, Јанковић 1, Колашинац, Бакић, Радуловић, Јовановић, Андрејевић 2, Репановић 2, Ешкерт 1, Танкосић 3, Кнежевић, Тодоровски, Јапунџић. Тренер: Ристо Маљковић.

Приморац: Становић, Тодоровић, Булатовић 2, Кријешторац, Гргуревић, Матковић, Пантани, Радоњић 1, Косић, Кривокапић 4, Вукасовић 1, Пророковић, Зубац, Савељић 1. Тренер: Миодраг Мировић.

У недељу од 12 часова црвено-бели играју против ПОШК-а уз директан телевизијски пренос на сарајевској ТВСА, док се од 10 часова и 30 минута састају сплитски Јадран и Приморац из Котора. Након утакмице црвено-белих против ПОШК-а организоваће се додела трофеја и свечано затварање турнира.

Повезане вести

Leave a Comment