Moja Crvena Zvezda
РепрезентацијаФудбал

Zlatni jubilej Dejana Stankovića

Dejan Stanković
Dejan Stanković

Kapiten Srbije i naš bivši kapiten Dejan Stanković na večerašnjem meču protiv Farskih Ostrva postao je drugi fudbaler u istoriji našeg nacionalnog tima koji je odigrao 100 utakmica.

Savo Milošević je uz Dekija jedini prešao trocifrenu cifru, ujedno i još uvek aktuelni rekorder sa 102. meča za Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru i Srbiju.

Deki Stanković je debitovao za nacionalni tim  kao devetnaestogodišnjak, protiv Južne Koreje 22. aprila 1998. godine na našem stadionu i u pobedi od 3:1 postigao prva dva gola, od ukupno 15 na dosadašnjih 100 mečeva.

Jedini je fudbaler u istoriji koji je učestvovao na tri Svetska prvenstva sa tri različite reprezentacije (Jugoslavija, Srbija i Crna Gora i Srbija).
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 40 mečeva, za Srbiju i Crnu Goru 21, a meč protiv Farskih Ostrva  mu je 39. sa grbom Srbije.

Na svom jubilarnom meču zadobio i mali peh. Dobio je snažan udarac u glavu, a rezultati su pokazali da je njegovo zdravstveno stanje u redu, posle kraćeg zadržavanja na VMA.

Dejan Stankvoić u našem dresu
Dejan Stanković u voljenom dresu

Deki Stanković je rođen 11.septembra 1978 godine u Beogradu. Za naš tim je debitovao sa 16 godina direktno iz omladinske škole, 11. februara 1995 protiv Ofk Beograda i jako brzo postao vođa tima, kapiten i ljubimac navijača, što je ostao i dan danas. Na 85 utakmica, postigao je 30 golova. Jedan od najboljih izdanaka naše škole.

 

Zvezdino dete sa druge planete! Čestitamo Deki, čestitamo kapitenu! Hvala!

Повезане вести

8 comments

Nebojsa сеп 7, 2011 at 11:01

Deki legendo vrati se u nasu Zvezdu, i tu zavrsi karijeru. Ovde bi bio najbolji igrac i sa 40 godina.

Reply
Vuk сеп 7, 2011 at 10:48

JEdan jedini,neponovljivi,Dejan STAnkovic!!!!Kakav je to pre svega covek,a potom i fudbaler.On je olicenje pravog patriote,uvek je izgarao maksimalno za nacionalni tim i ponosio se bojama svoje zastave..Mozda ce neki igrac slican Stankovicu izaci iz nase skole,ali ce tesko biti bolji covek.Dejana za PRedsednika!! 🙂

Reply
Kaligula сеп 7, 2011 at 03:23

goreg trenera u rep.nismo mogli da imamo…Pižon veze nema…izveo Dekia na poluvremenu…uveo Petrovića…potom Fejsu…samo još Damnjanovića i puna kapa…

Reply
steva сеп 7, 2011 at 08:55

Deki je zamenjen zbog jakog udarca u glavu, posle cega je otisao na VMA na pregled.Ako neko zna u kakvom je stanju neka pise>

Reply
Miki сеп 7, 2011 at 10:19

Ja ne znam sto vi toliko podcjenjujete Pizona, kao da nema blage veze? Vi biste bili dobri selektori,a?? Ovo moze samo u Srbiji. Taj Pizon je bio 2. u Evropi sa mladom reprezentacijom, a sada je uspjeh kada se ta mlada reprezentacija uopste plasira na veliko takmicenje. Preuzeo je Zvezdu u najgorim danima i bio 1.!!! ,sve dok ga nisu lopovi smijenili. Preuzeo je reprezentaciju u najtezem mogucem trenutku, kada su svi bili protiv nje i evo na kraju smo dosli u situaciju da sali odlucujemo o svojoj sudbini.Ja njega podrzavam skroz. Postujem i onog lika sto o sebi prica u 3.licu, sto pokazuje koliko je egoista.Nikada nije iamo obraza da kaze da je jedan od krivaca za krah na SP i jos trazi 2 miliona od jadnog FS-a,a ne zna se koji su gori.Svaka cast njemu za rezultate,ali ja cu i Pizona podrzavati sve dok ima rezultate. A u kakvoj smo situaciji bili prije dolaska Pizona, ovo je sada odlicna situacija. Treba nam samo 1 pobjeda i sigurni smo u barazu. Za Srbiju se navija i da je vodi Fadilj Vokri, jer Srbija je iznad svega,lazni moralisti.Zato, SELEKTORI, TISINA!!!

Reply
Dark сеп 7, 2011 at 13:30

Miki svaka cast za komentar! Samo bi jos dodao da prosto ne mogu da verujem da neko ko se predstavlja kao Zvezdas moze tako da omalovazava Pizona koji je nasa 4 Zvezda.
O njegovim trenerskim rezultatima si ti pisao tako da nema potrebe da ponavljam. Setite se samo nasih utakmica sa Barsom i ponizavanja Kajzerslauterna… Ali, sta klinci znaju.

Reply
Херцеговац сеп 7, 2011 at 11:51

Деки је добро.То су јавили још синоћ на конференцији за штампу.Прегледали су га и вратио се са ВМА на стадион ЈНА.

Reply

Leave a Comment