Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеРукомет

„Рукометни клуб Црвена звезда је стабилан клуб“!

Рукометни клуб Црвена звезда потпуно је финансијски стабилан, а главни циљ наредне сезоне биће пласман у плеј оф Суперлиге, поручио је председник Мирко Бутулија на конференцији за медије у Медија центру СД Црвена звезда.

Он је истакао да клуб први пут има буџет, што знаци да ће сви уговори са играчима бити испоштовани.

Клуб је финансијски апсолутно стабилан. Прошле године вратили смо 70 одсто дуговања, а садашњи буиџет омогућава да све уговоре са играчима испунимо – рекао је Бутулија на конференцији за новинаре у просторијама СД Црвена звезда.

Он је нагласио да „ниједан динар у Звезду није дошао од државе“.

Ослонили смо се на сопствене ресурсе. Нити очекујемо, нити тразимо помоћ од државе – рекао је Бутулија и додао да му је драго што је Рукометни савез Србије ове године изашао у сусрет клубовима и омогућио им привремене лиценце.

Једино што ми смета јесте нетранспарентност и чињеница да се не ради о сталним, већ о привременим лиценцама – рекао је Бутулија и додао да је Звезда ове године „заслужено добила своју лиценцу“.

Ове године је укинут пропис по којем се одузимају бодови клубу који има дуговања. Надам се да ће прописи остати овакви и наредних година – рекао је Бутулија.

IMG_1622

Тренер Ненад Перуничић истакао је да је Црвена звезда сада „здрав клуб“ и да су им главне амбиције везане за плеј-оф.

Имамо млађи тим него прошле године. Важно је да је остало мало дуговања и да су стипендије реалне. Играче учимо да не зазиру од противника, да уче да играју на свим позицијама и да се доказују једино на терену – рекао је Перуничић.

Повезане вести

Leave a Comment