Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Мекел: „Суперсрећан сам што сам ту!“

Репортер „Монда“ интервјуисао је новог плејмејкера Црвене звезде, Гала Мекела. текст преносимо у целости.

Мало раније него што је уобичајено, због наступа на турниру у Задру и напорног распореда на старту АБА лиге, Црвена звезда је приредила „Дан за медије“, као обавезу сваког учесника Евролиге.

Гал Мекел, као последње појачање за нову сезону и једини учесник Еуробаскета из редова црвено-белих, по природи ствари је привукао велику пажњу…

„За два дана овде, наишао сам на сјајну добродошлицу саиграча и тренера. Драго ми је и срећан сам што сам коначно у Црвеној звезди. Чуо сам много добрих ствари о клубу, знам да су наши навијачи међу најбољима у Европи и мислим да имамо млад тим, са пуно потенцијала“, рекао је Мекел, који је свестан да је почетак сезоне „иза угла“.

„Морамо брзо да направимо међусобну ‘хемију’ и уиграмо се. Мало нам отежавају посао повреде о којима је тренер причао, али шта је ту је. Као што рекох, имамо потенцијал“.

Као бивши НБА играч (31 наступ за Далас Мавериксе у сезони 2013/14, уз просечно 2,4 поена и 2,0 асистенција за девет минута) и члан значајних европских клубова (Макаби Тел Авив, Бенетон, Нижњи Новгород) и овог лета је имао доста атрактивних понуда.

Зашто је прихватио баш Звездину?

„Имао сам добре понуде из Европе, али чекао сам прилику за одлазак у НБА. Нажалост, нико ми није понудио гарантовани уговор. Имао сам само делимичне гаранције и позиве за тренинг камп. Што се тиче Звездине понуде, чим сам је добио, деловала ми је као права ствар. Понекад, једноставно, осетиш да нешто може да буде добро“, истиче Мекел.

„Знао сам каква је историја клуба, да су имали сјајну прошлу сезону, погледао снимке неколико утакмица, посебно ону против Макабија и закључио да ми се пружа одлична прилика. Суперсрећан сам што сам ту“.

На позицији стартног плејмејкера наследиће Маркуса Вилијамса, који је целе минуле сезоне (одиграно је 80 утакмица у четири такмичења) имао важну улогу и носио велики део одговорности за резултате.

На конкретно питање „да ли си спреман“, одговара…

„Да! Волим да се такмичим, волим да играм кошарку. Што више утакмица – то боље. Хвала богу, у каријери сам имао прилику да будем успешан са својим тимовима и да освојим неколико трофеја. Исто то планирам и овде, са Звездом“, поручио је првак Израела са Гилбоа Галилом 2010. и Макабијем из Хаифе 2013.

После Еуробаскета и елиминације Израела, имао је само неколико дана код куће да „допуни батерије“.

„Није једноставно вратити се у колосек после таквог такмичења, где си изложен великом менталном притиску и мораш да одиграш много утакмица за кратко време. Али, то је саставни део посла. Нема разлога да не будем спреман за почетак сезоне“, каже Гал Мекел, који прве дане у главном граду Србије проводи сам.

„Девојка ми долази за две недеље, а током сезоне ће ме посећивати породица и пријатељи. Сигуран сам да ће уживати у Београду“.

НЕ КЛАДИМ СЕ ПРОТИВ СВОГ ТИМА

Црвена звезда ће до Топ 16 фазе Евролиге покушати да се пробије из јаке групе, у којој су бранилац титуле Реал, Фенербахче, Химки, Бајерн и Стразбур.

„Сјајни тимови, велики играчи, огромни буџети… Али, ја се никад не кладим против свог тима. Мислим да имамо потенцијал, да када се уиграмо и уз помоћ наших навијача, можемо равноправно да се такмичимо. Циљ је квалификовати се у Топ 16. Јесте тешко, али је и могуће“.

Да ли се већ осећа важност прве утакмице, у Београду против Стразбура, поготово што Звезда после ње иде у госте Реалу и Химкију?

„Свака утакмица Евролиге је важна, али да будем искрен, тренутно не размишљам много о томе. Имамо прво турнир у Задру, где треба да се зближимо као тим и почнемо да правимо ‘хемију’. Имаћемо до Стразбура и пет тешких утакмица АБА лиге, то је оно на шта смо сада концентрисани. Пребацићемо фокус на Евролигу када за то дође време“.

Повезане вести

Leave a Comment