Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Томпсон: За почетак, Ryanair!

КК Црвена звезда је данас представила тим у оквиру Euroleague Media Day у Комбанк Арени. Том приликом МОНДО је урадио интервју са Рајаном Томпсоном који преносимо у целости.

Рајан Томпсон (27 година, 198 цм) дошао је у Црвену звезду као највећа непознаница од четири појачања овог лета.

На почетку је било уврежено мишљење да ће бити замена за Николу Калинића на „тројци“, па се испоставило да ипак није реч о играчу таквог физичког калибра. Пре ће бити да је Томпсон наследник Јаке Блажича, али и то само по позицији коју покрива(ју), не и по стилу игре…

Мислим да сам универзалан играч и да је то моја предност. Негде сам играо ‘двојку’, негде ‘тројку’, то је зависило и од композиције тима. Могу да будем и једно и друго, али мислим да сам више ‘двојка'“, рекао је Томпсон у оквиру традиционалног сусрета са новинарима, под називом „Euroleague Media Day“ у Комбанк арени.

Томпсон је прошле сезоне са Бамбергом био првак Немачке, а 2014. са Остендеом првак Белгије. Волео би да буде и „Звездина срећна звезда“, али…

– Ово је други ниво. Година у Звезди ће за мене бити велико искуство и прилика да учим, посебно као дебитант у Евролиги. Трудим се да се уклопим и помогнем да остваримо што више победа“.

Момак из предграђа Филаделфије истиче да му после боравка у неколико мањих европских градова прија селидба у главни град Србије.

Београд је много већи и пружа више могућности него, рецимо, Бамберг. Има више начина да проведеш слободно време, више прилике за интеракцију са људима и то је добро. У Звезди сам прихваћен отворених руку, град је сјајан, клима такође… Драго ми је што играм за велики клуб у великом граду„.

За разлику од Чарлса Џенкинса, који је брзо прозван „Ђенка“ и као такав остао популаран и по одласку из клуба, Томпсон каже да му саиграчи и тренери (још) нису смислили надимак, тако да за сада носи стари, по познатој „low cost“ авиокомпанији.

Једини надимак који сам добио од доласка у Европу је ‘Рајанер’. Нека и овде буде тако, бар за прво време, па ћемо видети. Отворен сам и за нове предлоге… Мислим да имам солидне летачке способности, али то ћу препустити вама да процените“.

Томпсон истиче да се у табору црвено-белих осећа „позитивна енергија која се прелила из прошле сезоне“, међутим, свестан је да је ово по много чему нови тим.

Напредујемо из дана у дан. До сада нисмо били комплетни, али гледали смо да урадимо највише што се могло. Одиграли смо много добрих припремних утакмица, ове недеље идемо на турнир у Задру, што ће бити највећи тест до сада.

Навијачи ће опет пунити трибине Арене и Пионира, у жељи да се у најмању руку понове успеси од пролетос…

Као играч никад не желите да причате ‘урадићемо ово, урадићемо оно’. Морате да размишљате само о утакмици која је на реду. Наравно да ће бити и победа и пораза, али увек је најважније на који начин завршавате такмичења и сезону.

У прошлости сам увек био у победничким тимовима, то ми је већ у крви, али никад не знаш шта ће се десити.

tompson

Евролига је за њега такође неистражена територија, али претходне две сезоне је играо Еврокуп.

Саиграчи ми помажу да се спремим, причамо шта све бекови треба да ураде током утакмице, шта треба да унапредим. Имаћу сигурно да научим доста тога кроз утакмице Евролиге. Могу само да се надам најбољем.

За странца је увек пожељно да на почетку каријере у новом клубу заигра добро и стави до знања да је право појачање. Томпсон каже да није превише оптерећен тиме.

И сами увек желите да будете одлични од првог дана, али нисам играч који у првом реду гледа себе. Бићу задовољан и ако не будем играо толико добро, а тим буде побеђивао.

  • Оставио сам ‘ајпод’ код куће, чекам да ми га родитељи пошаљу, тако да тренутно не слушам никакву музику.

БРАТСКА ПОДРШКА

Рајанов старији брат Џејсон је НБА центар. После седам сезона у Сакраменто Кингсима, овог лета је потписао за шампионе, Голден Стејт Вориорсе.

Драго му је због мене. Зна да је Евролига овде највиши ниво такмичења и какав ме притисак очекује. Стално смо у контакту, труди се да ме опусти и помогне ми да на паркету будем оно што јесам. Исто је и њему. Променио је тим, такође је у новој ситуацији. Надам се да ћемо обојица испунити очекивања.

Повезане вести

Leave a Comment