Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

ЖРК Црвена звезда без дозволе за наступ у Супер Б лиги

Женски рукометни клуб Црвена звезда наставља да пролази кроз агонију која угрожава даље постојање и ставља велики знак питања на будућност екипе.

Црвено-беле нису добиле дозволу за такмичење у сезони 2015/16 у којој су требале да наступе у Супер Б лиги Србије, јер је рукометни савез одбио молбу клуба са образложењем да није поднет уговор о репрограму дуга на основу одлуке сталне арбитраже и уговор о репрограму дуга према службеним лицима.

Црвена звезда је до почетка прошле сезоне услед лоше финансијске ситуације у клубу остала без готово комплетног играчког кадра, а касније изгубила све утакмице у Супер лиги и испала из елитног ранга после 10 година. Иако је било неких назнака да ће се ситуација поправити то се очигледно није десило.

Сада се поставља питање шта и како даље? Челни људи клуба би требало да јавно изнесу где је проблем и колико Звезда дугује новца, како би се кренуло у решавање проблема који већ дуже време прате клуб. То би можда донело неки резултат и скренуло пажњу јавности са каквим се све проблемима сусреће српски спорт и у крајњој линији спречило гашење клуба са двадесетогодишњом традицијом. Такмичење у Супер Б лиги је већ почело без Звезде и одиграно је прво коло.

Не треба дозволити да клуб који је изнедрио репрезентативке ове земље Андријану Будимир, Сању Дамњановић, Драгану Цвијић, Кристину Лишчевић и многе друге тако лако престане да постоји. Свима је довољна опомена шта се у блиској прошлости дешавало са Звездиним ватерполо и кошаркашким клубом, са каквим се све проблемима годинама хватају у коштац фудбалски, женски кошаркашки и бројни други клубови СД Црвена звезда.

Зато се не сме допустити гашење Звезде, али да би евентуална помоћ стигла мора се јавности предочити колико тачно клуб дугује новца и шта је све потребно за решавање проблема, ако није касно за тако нешто.

Повезане вести

Leave a Comment