Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Реми црвено-белих у Шапцу

Рукометаши Црвене звезде и Металопластике поделили су бодове у дербију 2. кола Супер лиге Србије ремијем (22:22) у Шапцу. Сјајну партију пружио је Звездин чувар мреже Дејан Златановић, који је имао 19 успешних интервенција и један одбрањен седмерац.

Потпуно егал утакмица у Шапцу протекла је у резултатској клацкалици. Час је Металопластика имала гол предности, час Звезда, а најчешће је резултат на семафору био поравнат. Црвено-бели су повели са 8:7 у 22. минуту, па су Шапчани преокренули на 12:11 два минута пре одласка на одмор, да би екипа Ненада Перуничића изједначила у финишу првог дела, па ниједан тим није остварио вођство у првих 30 минута.

У наставку се играло у истом стилу све до 43. минута, када црвено-бели успевају да се одлепе на три гола разлике (19:16). Златановић је доминирао између статива, па су рукометаши Металопластике у другом полувремену још теже успевали да затресу мрежу. Међутим, брзо су се вратили из заостатка и само пет минута касније повели са 21:20. Ненад Мандић је у 59. минуту изједначио на 22:22 и донео бод црвено-белима. Чврста игра и расположени голмани на обе стране довели су до тога да су у последњих десетак минута постигнута укупно три гола, па су на крају и једни и други морали да се задовоље ремијем, што је био и најреалнији резултат.

У редовима Црвене звезде најефикаснијe су са по шест голова биле новајлије Урош Радосављевић и Никола Дамњановић, док је за Металопластику девет голова постигао Младен Ивановић, који је у летњем прелазном року управо из Звезде стигао у Шабац.

Металопластика – Црвена звезда 22:22 (12:12)

Шабац – Дворана: Гимназије. Гледалаца: 1.100. Судије: Мошорински (Нови Сад) и Панџић (Зрењанин). Седмерци: Металопластика 5 (4), Црвена звезда 7 (5).Искључења: Металопластика 4, Црвена звезда 6 минута. 

Металопластика: Максимовић, Миловановић, Дошен, Стевановић, Мариновић, Бомаштар, Арсић (16 одбрана, 2 седмерца), Савић 1, Јездимировић, Митровић, Драгићевић 3, Јевтић 1, Ивановић 9, Марковић 3, Петровић, Остојић 5.

Црвена звезда: Шотић 2, Бојичић, Радосављевић 6, Драгутиновић 1, Вокши, Дамњановић 6, Гачевић, Родић, Антељ, Радоничић, Златановић (19 одбрана, 1 седмерац), Тодоровић 2, Мандић 4, Бабић 1, Вујовић, Милутиновић.

После некомплетног 2. кола на табели води Рудар из Костолца са четири бода, а за њим следе Црвена звезда и пожешка Слога са по три бода. У следећем колу црвено-бели дочекују Мораву из Велике Плане.

Повезане вести

Leave a Comment