Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаНајновијеФудбал

Ветерани фудбалског клуба гостују у Босилеграду

Босилеград – мали градић на југоистоку Србије. Мало место, са великим звездашима.
Ових дана локални фудбалски клуб Младост обележава 40 година постојања. Локални ентузијасти су се потрудили да прослава буде што боља. Баш тако је и име јубилеја – „40 година ентузијазма“.

Црвена Звезда је велики клуб, не само по резултатима, него и по томе што не заборавља своје навијаче, где год били. Ветерани нашег клуба су се радо одазвали позиву господина Стефана Стојковa, председника спортског друштва Младост, да одиграју ревијалну утакмицу са ветеранима фудбалског клуба из тог места.

У понедељак, 28.09.2015 год, од 16 ч на стадиону „Пескара“ у Босилеграду ће бити одиграна пријатељска утакмица Црвена Звезда ветерани – Ф.К. Младост ветерани.
Дан раније у Босилеграду ће бити одржана Свечана академија на којој ће бити сумирани 40-годишњи резултати ФК „Младост“.

Стојков: „Велико ми је задовољство што ће љубитељи фудбала са југа Србије, посебно они старији, имати прилику да на делу виде асове Црвене Звезде којима су се некада дивили, а који су, сваки у своје време, стварали клуб који је био и светски првак.“

Недавно преминули тренер звездиних јуниора – Радомир Вучковић – Вучко је и дугогодишњи пријатељ људи из овог краја, који му се овога пута одужују за све што је урадио за Босилеград тиме што ће ревијална утакмица ветерана имати меморијални карактер и носити његово име.

Stefan

Имена наших ветерана, попут – Владимир Петровић-Пижон, Милош Шестић, Здравко Боровница, Милован Рајевац, Огњен Короман, Видак Братић, Јован Куле Аћимовић, Горан Друлић и други гарантују фудбалски спектакл на радост свих Звездиних навијача на југу Србије.

ФК Младост је прву званичну утакмицу одиграо 28. септембра 1975. у Бујановцу против БСК, коју је добила са 5:1.

Повезане вести

Leave a Comment