Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда надомак најбољег старта у историји клуба

Победом против Новог Пазара у 11. колу националног шампионата црвено-бели су се учврстили на првом месту табеле и стигли на две победе од најбољег почетка првенства у својој богатој историји.

Екипа Миодрага Божовића незадрживо граби ка шампионској титули, скупљајући бодове у серији. После осме узастопне победе Звездин скор након 11 утакмица износи девет победа и два ремија уз гол разлику 27:7. Учинак од по девет победа и два ремија у првих 11 рунди такмичења имале су Звездине екипе из сезона 1950. и 2006/07, а бољи скор забележио је само Пижонов тим из сезоне 2009/10 – 10 победа и један нерешен резултат.

Управо је тај тим Звезде који су предводили Дејан Лекић, Никола Лазетић, Павле Нинков и друштво стигао до клупског рекорда од 11 победа и једног ремија, да би у 13. колу претрпели први пораз у вечитом дербију. Учинак од 11 победа и по једног ремија и пораза у првих 13 кола имала је и сјајна екипа Црвене звезде коју је у сезони 2005/06 са клупе предводио Валтер Зенга.

Овој генерацији црвено-белих пружа се прилика да се упишу златним словима у историју клуба и поставе нови рекорд. За тако нешто биће им потребне победе у наредна два кола на гостовању против Спартака у Суботици и против Војводине на популарној Маракани. То неће бити нимало лак задатак, али не и недостижан за Грофову машинерију која ове сезоне меље из меча у меч као ретко када у последњој деценији.

Повезане вести

Leave a Comment