Moja Crvena Zvezda
Други пишуФудбал

Saopštenje FK Crvena zvezda

Švajcarski list "Blick"

Povodom članka koji se pojavio u švajcarskom listu „Blick“, a koji se odnosi na dešavanja u Đenovi na kvalifikacionoj utakmici za EP 2012, Italjia : Srbija, saopštenjem se oglasilo i rukovodstvo FK Crvena zvezda:

U nekoliko dnevnih novina u našoj zemlji objavljen je tekst iz švajcarskog dnevnog lista Blick (koji je u Švajcarskoj poznat kao „žuta štampa“) u kome se pominje predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić. Tom prilikom je objavljeno da je švajcarski list naveo da je „organizator divljanja huligana Vladan Lukić, predsednika Crvene zvezde“.

U dnevnom listu „Pres“ je objavljeno da je „švajcarski list Blik pozivajući se na svoje izvore, objavio da iza nedela na stadionu Luiđi Feraris stoji glavom i bradom predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić“. „Sportski žurnal“ je preneo deo teksta uz naslov „da je Lukić organizator“ iako to u tekstu nigde nije rečeno.

Ovlašćeni sudski tumač je za FK Crvena zvezda preveo sporni tekst iz Blicka koji vam dostavljamo u celini kako bi javnost mogla da se uveri da je ono što je preneto u srpskoj javnosti netačno i tendenciozno.

Crvena zvezda smatra da je i ovakav tekst švajcarskog Blicka pun insinuacija i nestina. Ipak, čak ni u takvom tekstu, nigde nije rečeno da je Vladan Lukić organizator nereda u Đenovi već samo da bi „mogao da ima ulogu u svemu ovome“. Ko pročita tekst lako može da zaključi da je pisan na osnovu insinuacija i da je novinar povezivao stvari koje je nemoguće staviti u isti koš pri tom ne objavljujući jedan, jedini dokaz za svoje insinuacije.

Želimo da verujemo da je kod naših novinara u prevodu teksta iz švajcarskog lista došlo do nenamernih grešaka, jer ovako lošem tekstu koji je verovatno naručen i napisan u Srbiji nije bilo potrebno bilo šta dodavati.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.