Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Радоњић: Згуснут је распоред, мораћемо доста ствари да исправљамо у ходу

Дејан Радоњић, фото побједа.ме

кошаркаши Црвене звезде су припремни период завршили победом над Задром и поразима од Фенербахчеа и Дарушафаке. Већу сенку на овај турнир од пораза, бацила је нова повреда која је задесила Марка Тејића. Поред њега, већ дуже је повређен Маик Цирбес, док се Рајан Томпсон скоро опоравио.

– Десила нам се нова повреда, Рајан Томпсон се вратио у тим после 15 дана, Гал Мекел је одиграо прве утакмице са само неколико тренинга, чекамо Маика Цирбеса, који ради индивидуално – скенирао је за „Новости“ тренер Дејан Радоњић сјајно стање у редовима српског и јадранског шампиона.

Црногорски стручњак истиче да је турнир у Задру био и покушај да се из Томпсона и Мекела извуче колико је могуће у овом тренутку.

– Остала су два-три дана до почетка сезоне, а одиграћемо пет утакмица за 11 дана. У том низу су Мега, Будућност, Цедевита јача него прошле године и Задар, који се већ појачао у односу на наш дуел. Потпуно је јасно да нисмо у жељеном стању, покушаћемо да у ходу поправљамо ствари, што ће бити тешко оствариво кроз тренажни процес у тих првих 11 дана. Једноставно, распоред утакмица је такав да не оставља простора за озбиљан рад на тренинзима – каже Радоњић.

На задарском турниру видело се да се центар Софоклис Скорцијанитис није ослободио старе бољке да брзо улази у проблем са личним грешкама, што драстично смањује могућност да се током утакмица искористе његове предности.

– Надамо се да ће повратком Цирбеса за десетак дана и та ситуција изгледати боље него сада. Видели смо на турниру у Задру где се тренутно налазимо у односу на неке евролигашке тимове, мада треба рећи да је Фенербахче играо у саставу који није ни приближан оном са којим ће наступити у званичним мечевима – закључио је тренер Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment