Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско ДруштвоФудбал

Промоција књиге „Фудбал – Срце милиона“

У Руском дому у Београду одржана је промоција књиге Зорана С. Аврамовића, директора Црвена звезда маркетинга.

Руски дом у Београду 988 дана пре почетка ФИФА Светског купа Русија 2018 – дом је фудбала! Отворили смо лопти своја врата и своја срца, али и корице својеврсне збирке решених фудбалских задатака, тема и дилема.

„Срце милиона“ четврта је књига Зорана Аврамовића из опуса „Линија лопте“. Након дела „Индустрија фудбала“, „Фудбал глобална религија“ и „Фудбал на првом месту“, овај врсни познавалац спортског менаџмента – који је знања и искуство стицао на Факултету политичких наука у Београду, у Фудбалском клубу и Спортском друштву Црвена звезда, те као саветник за маркетинг Европске одбојкашке федерације и оснивач фондације „Фудбал френдс“ –   идући трагом лопте, а понекад и испред ње, уводи нас у свет магичне игре и великих бројева.

Фудбал је одавно престао да носи етикету „најпопуларнија споредна ствар на свету“. О еволуцији фудбала као привредне гране из домена забаве свом јачином и упечатљивошћу куца „Срце милиона“. То је књига отворених корица. У њој су на јасан и питак начин анализирани највећи фудбалски догађаји у последњих пет година, представљени главни актери како са терена тако и из председничких ложа, али оно што даје посебну снагу овом делу јесу пројекције путање фудбала. Његове линије нису производ гледања у длан.

Будућност је сликана емпиријским сазнањима и глобалним економским показатељима. Ово је књига о Лионелу Месију, Кристијану Роналду, Вејну Рунију, али и о Владимиру Путину, Ангели Меркел, Сепу Блатеру, Мишелу Платнију, Роману  Абрамовичу, шеику Насеру ал Келаифију, породици Глејзер, о навијачима, о малишанима који у фавелама и на трошним баркама сањају светла „Вемблија“. Ово је књига о свима који осете пулс у ритму лопте и зато је „Фудбал – срце милиона“.

На промоцији су о књизи и о фудбалу данас говорили професор др Горан Милашиновић, директор пејсмејкер центра „Проф. др Милан Бане Ђорђевић“, Владимир Борковић, доктор спортске психологије, Проф. др Синиша Зарић, професор Економског факултета у Београду и Миодраг Божовић, шеф стручног штаба ФК Црвена звезда.

Повезане вести

Leave a Comment