Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Лазић: Сигуран сам да ћемо временом бити све бољи

Бранко Лазић, борбени бек Црвене звезде и кошаркаш са најдужим стажом у екипи, спремно дочекује изазове у новој сезони. У разговору за Б92, Лазић је говорио о обавезама црвено-белих на почетку нове сезоне у којој ће клуб покушати да понови успехе из минуле, историјске сезоне:

 Прошло је неколико месеци, прошла сезона била је најуспешнија у историји клуба, сада се још више очекује од нас у новој сезони, пре свега да одбранимо све то. Потрудићемо се да играмо што боље, борбеније, са више залагања, надам се да ће резултати доћи сходно томе. 

Освајач трипле круне остао је без већине носилаца игре, али играч са највише утакмица у актуелном саставу Звезде очекује да ће нови тим изгледати све боље како сезона буде одмицала:

– Много играча је отишло, дошла су појачања, али ће нам бити потребно мало времена да се уиграмо, с обзиром на то да смо имали проблеме са повредама и да нисмо одрадили велики број тренинга у комплетном саставу. Али, како време буде одмицало очекујем да ће екипа бити уигранија за све изазове који нас чекају.

Као и увек, на почетку је распоред згуснут, па ће пулени Дејана Радоњића одиграти много мечева у кратком периоду, али Лазић је оптимиста и по том питању:

– У 11 дана нас чека пет веома тешких утакмица, сигурно ће нам искуство од прошле сезоне много помоћи. Целу прошлу сезону смо играли у таквом ритму, сигурно ћемо опет моћи да се навикнемо. 

Звездина десетка није желела да говори о амбицијама клуба у новој сезони, али је нагласила да ће оне расти из меча у меч:

– Амбиције ћемо оставити по страни, на нама је да пружимо што боље партије, а како време буде одмицало сигуран сам да ћемо бити све бољи, а амбиције и веће. 

Врсни дефанзивац ће током предстојеће сезоне постати један од ретких играча у клупској историји који је уписао преко 300 утакмица за клуб са Малог Калемегдана, а у пар речи је прокоментарисао и треће узастопно учешће Звезде у најелитнијем европском клупском такмичењу:

– Евролига је најјаче европско клупско такмичење, ту су све најбоље екипе, нема јачих или слабијих група, ту нијансе одлучују. И прошле године смо били у истој ситуацији пред почетак сезоне, причало се да је група јака, постављало се питање да ли ћемо проћи, али смо изашли на терен, показали зашто смо ту, то ћемо урадити и ове сезоне – закључио је Бранко Лазић.

Повезане вести

Leave a Comment