Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Неуиграна Звезда се мучила, али славила на отварању сезоне против Меге

Црвена звезда је након много проблема, посебно у првом полувремену, славила против Мега Лекса на отварању нове сезоне у АБА лиги. Резултат је био 76:70 (9:17, 18:19, 22:13, 27:21). Најбољи појединци били су Цирбес и Лазић, односно Николић и Загорац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕГА ЛЕКС 76:70 (9:17, 18:19, 22:13, 27:21)

Хала Пионир

Гледалаца: 3 055

Судије: Јовчић, Јурас, Кољнешић

Црвена звезда: Ребић 3, Томпсон 2, Дангубић 3, Мекел 11п, 7ас, Митровић 7, Лазић 13, Симанић, Симоновић 6, Настић 5, Скорцанитис 2, Јовић 5, Цирбес 19п, 7ск. Тренер: Радоњић

Мега Лекс: Симић, Ђоковић, Јарамаз 8, Вељковић, Ивановић 8, Самарџиски 6, Павловић 2, Лувау 6, Загорац 16, Симеуновић, Николић 17, Јанковић 7. Тренер: Милојевић

И поред много проблема, готово 20 изгубљених лопти и 16 промашених бацања, Звезда је на крилима Настића, почетком последње четвртине и Цирбеса у неколико наврата, успела да савлада чврстог противника, који је играо одлично у већем делу утакмице.

Очигледна је била неуиграност нових играча, што се посебно видело на Томпсону и Скорцанитису, док је Мекел одиграо сасвим солидну партију.

На крају, прва победа у сезони, као увертира за дерби кола, већ за два дана на истом месту, против Будућности.

На полувремену прве утакмице у новој сезони у АБА лиги, Мега јe водила резултатом 36:27 (17:9, 19:18).

Гости су боље отворили утакмицу и од самог почетка су водили и предност од седам до десет поена одржавали до краја првог дела игре.

Звезда је промашила чак осам слободних бацања (2/10), а иста ситуација је и са шутем за три поена. Црвено-бели су поред тога изгубили чак 11 лопти.

Цирбес је, иако није било сигурно да ће уопште наступити, био најбољи у црвено-белом дресу и постигао 11 поена, док је Мекел убацио 5. Никола Ребић је једном погодио за три поена.

На другој страни, играчи Меге добро су „распоредили“ кошгетерски учинак – Ивановић 7, Лувау и Николић 6, Јанковић 5, Загорац…

У другом делу, сумњива ситуација под кошем гостију изпровоцирала је техничку грешку Дејана Радоњића, након чега је дошло до „буђења“ екипе, али и публике, па је наш тим направио серију 15:3 и коначно дошао у вођство. До краја треће четвртине, Звезда није успела да се резултатски одлепи, па је овај део игре завршен резултатом 49:49.

Ипак, на почетку четвртог периода, Стефан Настић је везао пет поена, што је уз Јовићеву тројку било довољно за +8 (57:49). Међутим, Милојевић је овај налет Звезде зауставио тајм-аутом, након којег је Мега повела, постигавши девет поена за свега 70 секунди. Црвено-бели су највише захваљујући офанзивном скоку успевали да направе разлику у наредних неколико минута и дошли су до +8, на уласку у последња два минута.

Без већих проблема, уз одличну игру Цирбеса, Звезда је рутински привела утакмицу крају и на крају славила са 76:70.

ТОК МЕЧА

4/4 (27:21)

У финишу трећег периода у игру је ушао и Стефан Настић, а на старту последњег постигао прве поене, са линије пенала, а затим и „2+1“, за ново вођство Звезде. Серију Звезде 8:0 „комплетирао“ је Јовић, тројком, а Милојевић је након одласка нашег тима на 57:49 морао да затражи тајм-аут на 08:10 до краја утакмице.

Ипак, након Звездиних 8:0 за 01:50, Мега је узвратила серијом 9:0 за само 70 секунди. Наш тим се тргао, али је од шест везаних слободних бацања погодио само три, да би након тројке Лазића отишао на +5 (63:58). Мега је опет пришла, али су Симоновић и Цирбес погодили уз фаул, па је Звезда отишла на +7 (69:62).

3/4 (22:13)

Друго полувреме кренуло је бурно. Након поена Јовића у контри, судије нису досудиле и фаул гостима и додатно бацање, а Дејан Радоњић је добио техничку грешку. Након тога, уследила је серија нашег тима, преко Лазића (две тројке) и Митровића, уз велики притисак са трибина, а црвено-бели су ухватили прикључак.

Звезда је коначно повела, на 06:21 до краја трећег дела, након поена Гала Мекела уз фаул и након серије 15:3 дошла до 42:39.

Након тога, играло се поен за поен, уз много борбености, али наш тим није успевао да се „одлепи“. На крају треће четвртине резултат је 49:49.

2/4 (18:19)

Звезда је наставила са лошом игром из прве четвртине, па су гости на половини друге четвртине дошли до +10 (16:26), највише захваљујући Лувауу, који је везао неколико поена. Звезда је на половини другог дела игре на шуту за три поена 0/7 и чак шест промашених пенала (2/8). Прву тројку погодио је Ребић, под фаулом, на 04:05 до полувремена.

Ипак, Звезда није успела да се тргне, па је на полувреме гостијући тим отишао са предношћу од девет поена, као и након прве четвртине – 36:27.

Цирбес је постигао 11 поена, а Мекел 5.

1/4 (9:17)

Радоњић је у први меч сезоне кренуо са три нова играча, Скорцанитисом, Томпсоном и Мекелом, уз Лазића и Митровића, а прве поене за наш тим у новој такмичарској години постигли су Грк и Израелац.

На половини првог дела игре, мало поена, а гости су дошли до предности од 6:4. Мега је наставила у добром ритму и на 02:22 до краја 1/4 дошла до 15:8, па је Радоњић морао да затражи тајм-аут.

У игру је ушао и Маик Цирбес, који је постигао четири поена за кратко време.

Занимљиво, све поене у првој четвртини за Звезду постигли су странци, до 0:44 пре краја овог дела игре, када је једно слободно бацање погодио Дангубић.

Звезда шутира пеналe 1/6.

Повезане вести

5 comments

dexy122 окт 2, 2015 at 01:05

Ja sada kazem– Zirbes i Lazic ce voditi ovu ekipu. Za sobom ce povuci i ostale igrace. Bez brige. Samo se strpite da se malo uigraju ostali igraci, i da nas zaobidju povrede.

Reply
josif окт 1, 2015 at 23:31

Ocajna utakmica!Ne vredi komentarisati i analizirati,sem Zirbesa i donekle Lazica svi drugi lose,vrlo lose a posebno Dangubic i Mitrovic koji su bili ocajni i bez trunke samopouzdanja,po kozna koji put pokazali da nemogu da budu nositelji.Pod hitno jedna cetvorka i bek suter.Cestitke na pobedi koja je jedino vazna.Pozz.MKD

Reply
pera окт 2, 2015 at 10:48

Josife ja da sam na tvome mestu verovatno bi sad posetio banku i podigo jedno pola miliona da zadovoljim svoje prohteve. Ovo je tek skrpljena ekipa i tek treba da se uigra. I ko je tebi dao pravo da na osnovu par odigranih utakmica sudiš o snazi tima. Tvoje mišljenje je tvoje a ja tvrdim da je ovo odličan tim kome trebaju zajednički treninzi pre svega. Ovaj tim mora da da reprezentativce Srbije a vi vaše frustracije trošite negde drugde a klub pustite da radi kako treba. Na kraju sezone će mnogi od pljuvača da podviju rep i da se oduševljavaju kao obično kako su ovi isti igrači imali fenomenalnu sezonu. Kad već procenjujete zapamtite da će opet glavni igrač onaj koji pravi kvalitet biti Stefan Jović ali pustite tim da se uigra pa onda sudite.

Reply
josif окт 2, 2015 at 16:24

Pero brate,ili nisi procitao moj komentar ili nisi razumeo!Ja sam rekao da je utakmica bila ocajno odigrana od pojedinaca u nasem timu,nisam rekao da je tim ocajan.Kao drugo nemam ja protiv da se iz Zvezde stvaraju reprezentativci Srbije a nisam ni rekao da tim nemoze da napreduje.Za borbu za trofej u ABA i odbrana domace duple krune i sa ovim timom smo favoriti ali za Evropu gde dolaze finansije i gde je top-16 potreba nisam siguran da bez dva pojacanja mozemo,pozdrav tebi.Pozz.MKD

Reply
ShoNe окт 1, 2015 at 23:25

Trebali smo pokusati sa Dusanom Cantekinom ili Draganom Tubakom. Oboica su blizu 220, mogli su da posluze kao jeftina zamena za Bobija. Odabrali smo preskupu opciju, daj boze da ze isplati. Nastic je izuzetno dobar, steta sto nije igrao vise. Bolje nemati igraca u polju nego gledati veselog Dangubica, sta cemo mi sa njim ove godine i ima da nam stanji nerve.

Reply

Leave a Comment