Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Степен неуиграности је очигледан

Кошаркаши Црвене звезде су теже него што се очекивало стигли до прве победе у новој сезони АБА лиге, а тренер браниоца титуле Дејан Радоњић свестан је да је пред његовим тимом још много посла до жељене форме:

– Честитке момцима на победи и великој жељи која је на старту и у првом делу довела до нервозе, степен неуиграности је био очигледан. Знали смо да ово није то, већ нешто друго, кроз тренинге се осећало да је начин на који треба да добијамо меч оно што смо одиграли у другом полувремену. Мега је у првом искористила грешке. У другом делу је из одбране много проистекло. Боље функционише међу играчима који су ту били и прошле сезоне, нервоза је код нових. Тога сам свестан, знам да треба времена да овај тим изгледа како може.

Изузетно тежак распоред по шампиона АБА лиге наставља се и у наредном периоду:

– Имамо један тренинг до Будућности, нема времена за припрему, а посебно не за напредак. Задовољан сам победом, прво коло носи тежину. Рекао сам да носимо терет најбоље сезоне у историји, али морамо сви заједно то да изнесемо.

Радоњић је нагласио да Марко Гудурић неће отићи на позајмицу:

– Лимитирани смо на позицији четири, са нама је Симанић, а ту је Симоновић. Због потреба тима је донета одлука да Гудурић не буде у тиму. Ствар коју смо већ урадили је победа и два бода, за све остало треба рад и стрпљење. Најбоља припрема за Будућност је победа.

На питање због чега Рајан Томпсон није играо у наставку Радоњић је имао спреман одговор:

– Томпсон је нервозан, било је јасно да није у добром статусу, да га је пауза вратила у период када је дошао. Сада је на почетку, његова жеља донела је неке грешке, урадио сам то због тима и њега, па да кроз тренинге дођемо до играча на квалитетан начин. 

Цирбес је још једном показао да је велика снага Звезде, јер се буквaлно из повреде одмах вратио и био најбољи у победничком тиму:

– Цирбес је на тренингу показао велику мотивацију и жељу, па је одлучено да игра. Радује његово присуство на терену, он је важан играч за наш тим.

Повезане вести

Leave a Comment