Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Одржана комеморација за Властимира Пурића

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“, у петак, 2. октобра, одржан је комеморативни скуп за Властимира Пурића.

Комеморацији су присустовали чланови породице, пријатељи, ветерани клуба као и запослени, како би одали последњу почаст човеку који је оставио велики траг у црвено-белој породици.

Из наше црвено-беле породице отишао је један од последњих који су учествовали у оснивању Црвене звезде, Властимир Вале Пурић. Свој живот је уградио у њене темеље и остао јој веран до краја свог плодоносног живота. Као признати спортски радник посветио је велики део свог живота обављајући разне одговорне функције у „црвено-белом“ дому. Био је познат као веома пожртвован и предан руководилац, који је учествовао у стварању и раду фудбалског клуба од самог његовог постанка. Од јула 1982. године био је председник Скупштине ФК Црвена звезда. Успешно је обављао и функцију председника Скупштине клуба. Као члан Савета клуба активно је учествовао у раду и давао допринос до краја животног века. Вале је био цењен стручњак у својој професији, одговоран и уважаван руководилац, човек са ауторитетом. Од њега се могло учити. Тих, ненаметљив и увек спреман да помогне, да посаветује. Посебно је гајио симпатије према младим људима који су се укључивали у рад клуба. Залагао се да сви прођу „Звездину школу“, да спознају важност рада у Звезди, да негују традицију и вредности које су успостављене. Имао је немерљиву љубав према Црвеној звезди и њеним људима и остао је такав до краја живота. Захваљујући њему, Звезда је израсла у велико и свуда цењено спортско име. Био је и остао за сва времена незамењив члан наше велике спортске породице. Нека му је вечна слава и хвала – биле су речи председника ФК Црвена звезда, Светозара Мијаиловића.

Неколико речи о Властимиру Пурићу рекао је председник спортског друштва Црвене звезде, Петар Шкундрић.

Тешко је наћи речи у тренуцима када се опраштамо од тако великог човека као што је био Властимир Пурић, и ја се плашим сваке изговорене речи, да њима не бих пореметио вечни мир човека који је дао немерљив допринос како Звезди, тако и земљи. Говорећи о великим људима, није неопходно користити велике речи, јер њихово дело је толико велико, да говори о довољно о њима. Са великим, невероватним ентузијазмом, он и сви ти људи, оснивали су Црвену звезду, клуб са именом који је у то време симболизовао победу над фашизмом у другом светском рату. То име је дало снагу не само њима као оснивачима, него и целом спортском друштву које је касније обележило читаву епоху. Властимира Пурића сам упознао не у Црвеној звезди, него као инжењера у Енергопројекту. Никада није много говорио о стварима које је урадио за Црвену звезду или своју земљу. Али, не постоји ниједна хидроцентрала, од Бајине Баште до Ђердапа, а да он није учествовао у изградњи. Ми Звездаши треба да га памтимо не само као оснивача, него као човека који је учествовао у изградњи не само Управне зграде нашег клуба, него и многим другим. Опраштајући се, треба да имамо на уму како се односи према нашој спортској породици, нашим клубовима, и да са истим ентузијазмом радимо оно што је он радио. У име свих Звездаша, желим да му се захвалим за све што је урадио и у спорту, и приликом изградње наше земље након Другог светског рада. Нека му је вечна слава и хвала – рекао је Петар Шкундрић.

Повезане вести

Leave a Comment