Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Поново „ради“ Звездина четвртина, дебакл Будућности у Пиониру!

Црвена звезда је пред око 2 500 гледалаца савладала подгоричку Будућност у другом колу регионалне лиге, веома убедљиво, резултатом 83:62 (23:20, 16:17, 20:7, 24:18).

Кључну разлику Звезда је направила у трећем периоду игре, када су гости постигли свега седам поена, а до краја утакмице, која је била веома неизвесна у првих 20 минута, наш тим је само одржавао и повремено повећавао предност, рутински је приводећи крају.

Црвено-бели су у првом полувремену имали константну предност, успевали неколико пута серијама да дођу и до пристојне разлике за тај период игре, али су гости узвраћали и нису дозвољавали Звезди да се превише „одлепи“. На полувремену је разлика износила свега два поена. Наш тим је поново лоше изводио пенале (свега 50%), али је коначно прорадио шут за три поена.

Ипак, као у великом броју мечева претходне сезоне, Звезда је у трећој четвртини прегазила свог ривала, дозволивши му да постигне свега седам поена, и направила велику предност, која се након 30 минута „попела“ на 15 поена (59:44). И у четвртом периоду наш тим је играо одлично, а доминирао је Маик Цирбес, па је веома брзо на семафору била разлика већа од 20 поена. До краја утакмице, навијачи Звезде тражили су и добили у игри Марка Гудурића, најбољег играча ЕП до 20 година, а овације је добио сјајни Немац у црвено-белом тиму.

Одличну ролу имао је, као и у првом колу, Маик Цирбес, док су Стефан Јовић и Гал Мекел одлично разигравали саиграче, али и имали сасвим солидан кошгетерски учинак. Марко Симоновић је у самом финишу био сјајан, и погодио три тројке, за кратко време, укључујући и ону у последњим секундама утакмие.

Наредни меч Звезда игра у Задру, већ у уторак.

2. коло АБА лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – БУДУЋНОСТ ВОЛИ 83:62 (23:20, 16:17, 20:7, 24:18)

Хала Пионир

Гледалаца: 2 500

Судије: Дожаи, Херцег, Вовк

Црвена звезда: Ребић 5, Томпсон 7, Дангубић 3, Мекел 10п, 7ас, Митровић 9п, 7ск, Лазић 2, Симоновић 9, Скорцанитис 7, Настић 1, Гудурић, Јовић 11п, 8ас, Цирбес 19п, 6ск.  

Будућност: Суад Шеховић 10, Јарамаз 8, Суботић 4, Сеад Шеховић 2, Чарапић 2, Кук 2, Баћовић 2, Илић 2, Драгићевић 5, Марић 8, Рикић 7, Јозеф 10.

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (24:18)

Црвено-бели су у четвртом периоду наставили тамо где су стали на крају трећег и дошли до +19 (63:44), након две сјајне асистенције Мекела за Цирбеса, који је те акције решио закуцавањима. Звезда је настављала да повећава предност, која је неколико пута ишла и преко 20 поена, а коначан резултат поставио је Марко Симоновић, погодивши своју трећу тројку за кратко време. У игри је био и Марко Гудурић, као и Никола Ребић, који је поново био сасвим добар.

3/4 (20:7)

Звезда је отворила трећу четвртину серијом 7:0, уз одличну одбрану, па је за мање од три минута наш тим имао девет поена предности и прилику да по први пут направи двоцифрену разлику. To се и десило након слободних бацања за Рајана Томпсона, којим је наш тим дошао до 48:37. На другој страни, гости нису успевали ништа да ураде у нападу. Први поен за Будућност у овом делу игре постигао је Шеховић, са линије пенала, након спорне одлуке судија да досуде фаул. До краја овог периода, наш тим је увећао предност, а Црногорци постигли свега седам поена, за коначних 59:54.

2/4 (16:17)

У другој четвртини, Будућност је успела да изједначи већ на почетку и врати меч у потпуни егал, као у другом делу првог периода. Серијом 8:0, Звезда је успела да дође до +8, на половини овог дела игре. Ипак, гости су од 27:35 за нешто више од три минута дошли на 37:36, па је Радоњић морао да затражи тајм-аут. До полувремена, наш тим је заиграо нешто боље и дошао до коша предности (39:37).

1/4 (23:20)

Звезда је први део игре решила у своју корист, резултатом 23:20, понајвише расположеним новајлијама, Мекелу, који је постигао 7, односно Томпсону, који је додао 5 поена. Наш тим је водио од самог почетка (5:0, 14:8, 16:11), а гости су јурили и углавном успевали да стигну предност црвено-белих. У самом финишу, ипак, поенима Цирбеса са пенала Звезда је дошла до +3. Веома слабо је поново у утакмицу ушао Софоклис Скорцанитис, који је промашио четири пенала.

 

Повезане вести

1 comment

ShoNe окт 4, 2015 at 05:06

Sofo polako ulazi u ritam, moze i mora da bude pojacanje. Mekel je konstantan, cini mi se da je na svim utakmicama za Zvezdu dao 10 poena.
Trebao bi malo vise da veruje u svoj sut, da digne 5-6 trojki na mecu, bolje nego da srlja u prodoru.

Reply

Leave a Comment