Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

У четвртак са Тајфуном, Радоњић: „Најпријатније су изненађење лиге“

Црвено-бели након три уводне победе у АБА лиги ј.т.д већ у четвртак од 19 часова дочекују шампиона Словеније, Тајфун.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају жесток ритам на старту АБА лиге ј.т.д. утакмицом четвртог кола против словеначког Тајфуна у дворани Пионир 08.10. с почетком у 19 часова. Биће ово први дуел две екипе од кад постоји Регионална лига, а изабраници тренера Радоњића имају прилику да пред својим навијачима наставе победнички низ. Након изузетно напорне утакмице и победе у Задру против истоимене екипе црвено – бели кошаркашки немају много времена за одмор, јер након меча са Тајфуном врло брзо следи гостовање Цедевити, а затим и почетак Евролиге у којој ће Лука Митровић и екипа, бити домаћини Француском Стразбуру.

Наредни противник црвено-белих можда јесте новајлија у лиги, али није случајно ушао у друштво најбољих клубова у регион.

Тајфун, или оригинално КК „Шентјур” основан је 1969.године, али су многи чули за овај клуб током пролећа 2015.године, када је тим предвођен тренером Михевцом са осме позиције у регуларном делу сезоне, победио Крку са 3-1, касније И Рогашку у финалу националног плеј офа и освојио прву титулу.

Овогодишњи тим, састављен је од неколицине искусних играча, које предводе Санди Чебулар, Драгиша Дробњак, Емир Зимић и Томаж Болчина. У прва три кола Тајфун је забележио две победе, то на свом паркету, а екипа је сезону започела освојеним Суперкупом Словеније.

Тренер КК Црвена звезда Телеком, Дејан Радоњић:

„Тајфун је најпријатније изненађење у ова три кола. Победили су два меча, трећи у Загребу изгубили су против Цибоне, иако су имали шут за победу, што значи да је лако могло да се догоди да стигну у Београд са скором 3-0. Показали су игру изнад свих очекивања, и имају састав у коме јуе неколицина искусних играча, попут Чебулара, Дробњака, Болчине… на нама је да им не дозволимо да истакну добре стране своје игре, а то су добра одбрана, транзиција и добар шут. Овај паклен ритам нам сигурно отежава посао, али желимо нове бодове, и зато позивам навијаче да дођу у што већем броју у Пионир”

Цене појединачних карата за меч са екипом Тајфуна остају непромењене:

Трибине – 400 динара, Партер – 600 динара, Плава ложа – 800,Бела ложа – 800,Ложа – 1000. Седиште поред терена (цоурт сеат) 5000 динара.

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком позива своје навијаче да у што већем броју дођу у Пионир како би помогли својим љубимцима да забележе и четврту узастопну победу на старту Регионалне лиге. Такође позивамо навијаче да купе улазнице јер се на тај начин директно финансијски помаже рад клуба.

Повезане вести

Leave a Comment