Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Човић: „Нисам се кандидовао јер избори нису били у складу са статуом!“

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић се у разговору за „Спорт Нетворк“ дотакао многих тема у ФК Црвена звезда. Човић је причао прво о својој кандидатури.

“Нисам се кандидовао и то сам рекао на седници УО – кључни разлог јесте то што избори морају да буду у складу са Статутом, а то није био случај. Разлог је и чланство, ограничавање људима да изађу на изборе, а има и других разлога који су у супротности са Статутом. Важно је да нагласим да се нико није уплашио било чега, како појединци то презентују по медијима, већ да се размишљало какве се игре играју нажалост. Имали смо у дневном листу изјаву која гласи: ‘Само би будала могла да се кандидује’ (Звездан Терзић, прим. аут), а онда смо разочарани што се нико није кандидовао. То говори људима који су у томе о чему се заправо ради. Од другог августа перманентно иде кампања да је Човић организатор свега са навијачима, а сада се показало да то није тачно. Говорило се да имамо ’направљен сценарио’, што се такође директно показало нетачним“, рекао је Човић и наствља:

“Све ми се више чини да постоји некакав страх од Човића, па чак и само ако се кандидује. Као што видите, нисам скупљао потписе, нити су их навијачи скупљали, нити сам имао икакву синхронизовану акцију са њима. Када се виђам с њима, видим се јавно, за разлику од неких других. Сада се изврће у варијанту да су за све криви навијачи – ’хулигани развалили све са Човићем’. Скупљали су се и неки потписи по клубу, нећу да именујем људе, говорили запосленима да ће добити отказе ако дође Човић… Одвратне су лажи и повезивање мог имена с оном претходном лиценцом и још многе ствари. Живимо у Србији у којој се не признаје успех и не признају се резултати“.

Председник КК и потпредсеник ФК истиче да су и неке друге ствари одвратиле потенцијалне кандидате.

“Финале свега био је петак и сазнање да је поднета кривична пријава у вези са неправилношћу избора. Та тужба постоји, иако председник клуба каже другачије. После тога је уследила интервенција и тужба је повучена, али припремно рочиште ће се ипак одржати негде 13. октобра. Ко је толико наиван да иде на изборе, презентира свој програм, а онда да судском одлуком то све постане неизвесно. Ако кренете да радите, онда вас после шест месеци неко преко суда доведе у такву ситуацију. А какво је код нас време, тих шест месеци користи се за медијску платформу и после тога наводно постајете нелегитмни – сталне прозивке, трошите енергију, а може да уследи и пријава за наношење штете јер сте донели неке одлуке“.

Човић каже да је подржао идеју потпредседника Кокезе.

“Подржао сам идеју Славише Кокезе, мислим да је она часна према Црвеној звезди, само она сме да буде победник. Тај предлог јесте био да се хитно закаже ванредна седница Скупштине и да се на њој верификују оставке осам чланова. Ми би по Статуту требало да имамо 21 члана УО – председник, заменик председника, три потпредседника, плус 16 чланова. Ипак, ми никада нисмо имали потпредседнике, имали смо укупно 16 људи од којих је осам поднело оставке. То је морало да се озваничи и да каже ’ваш осам сада надаље ради’. Не видим зашто се тако не би спровело – тако ће сада и бити, потом следи извештај стручних служби и расписивање избора. Тек кад Скупштина све ово уради, можемо да говоримо о кандидатурама“.

Човић је истакао да су клубовима потребни услови како би почели да враћају држави.

“Делим потпуно мишљење председника Владе господина Вучића да сада клубови треба да почну да враћају држави. Претходно морамо да дођемо до услова да се тако нешто деси. Много је важније да враћа држави, него да се расипаш на другим адресама. То зависи једино од домаћинског пословања. Ипак, нама је неопходна помоћ државе, па поново замена теза у једном дневном листу, као Човић се није кандидовао јер није стала држава иза њега. Улазио сам у КК од 2001. године, ушли смо тек 2011. године и мислим да смо за ове четири године показали како може да се ради. Звезда не би могла да живи до сада без државе, а знамо које име то персонификује. Тај човек не помаже само Звезди, него и Партизану, али ми смо подељено друштво и стално лармамо и нападамо да ли је дао овима или онима више. Он је човек који разуме спорт и који хоће да помогне, али за то треба да се направи амбијент. Колико год да нам држава помогне, треба да будемо захвални јер у овој земљи постоје много већи социјални и економски проблеми. Морамо да се носимо са тиме и да не кукамо“, закључује Небојша Човић за „Спорт Нетворк“.

Повезане вести

1 comment

neso окт 8, 2015 at 21:58

covicu ti ostani u tvoju kosarku i placaj skupe igrace za kosarku ako si veliki zvezdas i patriota pa daj prebaci 3 miliona ot kosarkase u konto fudbalskog kluba za da dobijemo licencu dokagi jednom da mislis dobro za tvog fudbalkog kluba jerbo i viste clan fudbalsko kluba crvene zvezde
dokagi svima da si patriota a ne samo recima

Reply

Leave a Comment