Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда је синоћ стала на корак од ових рекорда АБА лиге…

Црвена звезда је синоћ савладала Тајфун и дошла до четврте победе у АБА лиги, а поред тога, мало је недостајало да помери и неке своје рекорде… Кренимо редом.

ПОЕНИ

Чак 113 поена постигао је наш тим. Ипак, у сезони 2002/03, када је Босна служила као топовска храна својим ривалима, неколико тимова против ове екипе постизало је троцифрен број поена, али су и други тимови играли међусобне мечеве са невероватно великим бројем кошева.

Задар је против Босне постигао чак 122 поена, док је наш тим убацио 120 истом ривалу. Дакле, девет поена је недостајало нашем тиму да помери рекорд АБА лиге, а седам да обори свој сопствени. Овим резултатом Звезда је дошла до деобе 14. позиције.

ИНДЕКСНИ ПОЕНИ

Када је реч о индексним поенима, Звездини играчи су их синоћ сакупили невероватних 152… Ипак, ни то није најбољи регионални резултат. Пре 12 година, управо је наш тим поставио рекорд, од 162 индексна поена, против Босне. Испред су још Цибона (156) и Партизан (153).

АСИСТЕНЦИЈЕ

Дејан Радоњић је похвалио екипу због великог броја асистенција након утакмице против Будућности, а наши момци вечерас су били још бољи. Пре свега одлични Никола Ребић (10) и Гал Мекел (9), допринели су да Звезда заврши меч са чак 30 успешних додавања. Ипак, овај податак је довољан само за деобу 7. места, са Цибоном и Мегом. Испред нашег тима су Макаби, Будућност, Задар, Мега… Међутим, на првом месту је, поново захваљујући утакмици против Босне, баш Црвена звезда, са 34 асистенције.

ШУТ ЗА ДВА

Црвено-бели су у том чувеном мечу пре 12 година погодили чак 38 шутева за два поена. Синоћ, наши момци су то учинили у 35 ситуација. Између ова два резултата налазе се Хемофарм, Макаби и Будућност. Довољно за пето место у историји лиге. Када је реч о покушаји за два, наш тим је на четвртој позицији, са 47 покушаја синоћ. Против Босне је Звезда шутирала 51 пут за два поена, а Хемофарм и Будућност забележили су средином прошле деценије по 48 шутева.

ШУТ ИЗ ИГРЕ

На трећем месту по броју погођених шутева из игре (43), Звезда се налази иза Будућности, Борца из Бањалуке и Макабија.

Повезане вести

2 comments

mirko окт 9, 2015 at 11:03

A kos razlika?

Reply
dexy122 окт 9, 2015 at 14:10

Ne drzi me za rec ali mislim da je druga nasa, a ne znam kolika ste se ABA lige tice.

Reply

Leave a Comment