Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Дешон Томас најближи Звезди!

Играч Сан Антонио Спарса и кошаркаш Барселоне прошле сезоне, Дешон Томас, најближи је дресу КК Црвена звезда!

Крилни центар (24, 201) је покушао да се избори за место у тиму петоструког освајача прстена НБА лиге и уз актуелног шампиона Голден Стејт и Кливленд најозбиљнијег контендера за прстен у новој сезони, али није успео. Иако је уврштен у тим за тренинг камп пред почетак сезоне, није био у ростеру за утакмицу са Сакраментом (92-95), на дебију Бобија Марјановића. Извесно је да ће добити одрешене руке од Сан Антонија у потрази новог клуба, а најозбиљнији кандидат је Црвена звезда. Сан Антонио је изабрао Томаса као 58.пика у 2.рунди на драфту 2013.године, за који је наступао на Летњој лиги.

Дејан Радоњић је најавио појачање, али само ако ће то бити играч који ће одмах донети превагу, на конференцији за медије после победе над Тајфуном, а председник Небојша Човић је рекао да ће Црвена звезда до краја недеље покушати да ангажује два играча. Једно место најизвесније заузеће Томас.

У досадашњем току каријере, студент Охајо Стејт Универзитета, наступао је за француски Нантер и постигао одлучујуће поене у победи над Барселоном у „Палау Блауграна“, у једној од његових најбољих партија у Евролиги. Наставио је каријеру управо у Барселони, за коју је бележио у просеку 8.4 поена и 2.8 скокова. Прошле сезоне играо против Црвене звезде у Топ16 фази. У првом мечу, у Барселони, забележио је 10п 3ск, индекс 12. Док је у Комбанк Арени, у неизвесној утакмици и једној од најпосећенијих мечева Евролиге, постигао практично идентичан учинак, 10п 4ск, али уз лошији проценат шута из игре.

Дешон Томас је био један од играча који је фигурирао као појачање Црвене звезде овог лета. Његов долазак и промоција очекују се пре меча са Стразбуром и почетка нове сезоне Евролиге, (четвртак 19 часова, Комбанк Арена).

Црвена звезда би у Томасу могла да добије квалитетно и вредно појачање. И даље навијачи очекују повратак Маркуса Вилијамса.

Повезане вести

Leave a Comment