Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Цедевита славила у дербију после неизвесне завршнице

Кошаркаши Цедевите савладали су Црвену звезду у дербију АБА лиге, у загребачком Дому Спортова, после неизвесне завршнице, 74-72 (11-12, 24-26, 21-17, 18-18-16).

Утакмица је протекла у серијама. Црвена звезда је повела 6-0, Цедевита се брзо вратила у игру. Прва четвртина је била нападачки скромна. Звезда је имала предност на полувремену захваљујући Луки Митровићу, који је постигао 11 од 15п у другој четвртини и чињеници да је успела да исконтролише скок и добром одбраном неутралише тројке Цедевите.

У другом полувреме, до самог краја је било егал, уз смењивање обе екипе у предности. Цедевита је преко Гордића долазила до предности, Звезда се преко Гала Мекела и Рајана Томпсона, који је одиграо најбољу утакмицу од доласка у Звезду, враћала у игру. На крају, Цедевита је успела да слави, захваљујући Звездиним грешкама у нападу (17 изгубљених лопти), пре свега Скорцанитиса и бољем офанзивном скоку у пресудним моментима. Одлични Миро Билан и тројкашки расположени Зубчић и Пилепић су приближили Цедевиту победи. Утакмицу је преломио Марко Араповић тројком на мало више од минут до краја меча. Чињеница је и да је не само Црвена звезда вечерас, већ и европска кошарка, због нових правила ролинга и корака доста изгубила. Звезда је имала прилику за последњи напад али су Галу Мекелу свирани кораци. Бабић је искористио један од два пенала, довољно за тријумф Загрепчана.

Занимљиво је да је Рајан Томпсон постигао по први пут двоцифрени број поена од доласка у Црвену звезду.

Црвену звезду и Цедевиту у четвртак очекује почетак Евролиге. Црвена звезда дочекује Стразбур у Евролиги, док Цедевита путује у Пиреј, вицешампиону Европе и шампиону Грчке, братском Олимпијакосу.

5. коло АБА лиге

Цедевита – Црвена звезда 74-72 (11-12, 24-26, 21-17, 18-17)

Загреб, Дом Спортова

Гледалаца: 1.650

Судије: Јавор, Рутешић, Петек

Цедевита: Пулен 9, Вајт 3, Зубчић 10, Прилепић 11, Бабић 3, Жганец, Муса, Билан 14, Мазалин, Гордић 13, Зорић 4, Араповић 7. Тренер: Вељко Мршић

Црвена звезда: Ребић, Томпсон 13п 3ск 2ас 1укл (1/5 за два, 2/2 за три) , Мекел 17п 8ас 5ск 4изл (6/11 за два 1/3 за три) – индекс 18, Митровић 15п 9ск 3ас 4изл (4/5 за два, 1/2 за три) – индекс 22, Лазић 3п 3ск, Симанић, Симоновић 5п (1/4 за три), Скорцанитис 4п 6ск 4изл (1/4 за два), Настић, Гудурић 2, Јовић 7п 4укл 3изл, Цирбес 7п 4ск. Тренер: Дејан Радоњић

12119719_872557722813631_363129150_o

ТОК МЕЧА:

1/4 (11-12)

Меч је отворио Томпсон поенима са линије пенала тек у 4.минуту. Црвено-бели су направили серију 6-0, а Цедевита се вратила у меч преко Пулена, Вајта и Араповића. Успела је Црвена звезда поново да створи минималну предност поенима Цирбеса и погањем Гудурића, али је Пулен постигао три слободна бацања и поставио коначан резултат у нападачки скромној четвртини.

Мекел 4п, Софо, Томпсон, Гудурић 2п

2/4 (24-26)

Пулен је отворио другу четвртину погањем поред Јовића и довео Цедевиту у предност први пут на мечу. Греши Звезда у нападу, постзиже прве поене и Пилепић, а Дејан Радоњић тражи тајмаут. Серија Цедевите 7-0. Серију Цедевите прекинуо је капитен Лука Митровић првим поенима, а затим је Зубчић постигао прву тројку на мечу. Митровић постиже поене са пенала, Зубчић нову тројку, а Јовић полаже за прве поене, затим је сигуиран са пенала, Звезда је истопила предност Цедевите. Доста грешака на обе стране. Стефан Јовић је украо лопту, затим лагано у контри постигао нове поене. Серија Јовића 6-0, за предност Звезде.  Миро Биласн са полудистанце прекида Јовићеву серију. Резултатска клацкалица у Дому Спортова. Лука Митровић постиже прву тројку за црвено-беле, затим за два поена! Звезда на +4, Јовић и Митровић вуку Звезду у нападу. Лука Митровић је већ на прагу дабл-дабл учинка у првом полувремену, 9п 7ск. Стиже Цедевита до изједначења преко Зубчића и тројке Пилепића. Лепа акција Звезде, Лазић погађа прву тројку. Билан погађа, али погађа тројку и Гал Мекел. Преко Митровића, који је постигао 11п у другој четвртини Звезда долази до предности на полувремену. Исконтролисали су скок црвено-бели и заслужено тренутно воде у Дому спортова.

Митровић 11п 7ск 2ас, Мекел 7п 5ас, Јовић 6п 3укл

3/4 (21-17)

Миро Билан је отворио трећу деоницу поенима, узвратио је Гал Мекел преко Араповића. Звезда је рано ушла у проблем са фауловима, Цирбес и Скорцанитис имају по три личне грешке, а Цедевита преко Билана и Пулена долази до предности. Томпсон погађа за три! Блокирао је Митровић Билана, али је по судијама то био фаул. Билан сигуран са пенала оба пута, 12п. Нова грешка Скорцанитиса, већ трећа за редом, доста проблема има грчки центар. Звезда преко Митровића и Мекела долази до изједначења. Још скок фали Митровићу до дабл-дабл учинка. Нови поени Митровића, уз фаул. Сјајан је капитен у мечевима против Цедевите! 14п 9ск 3ас. Тројкама Гордића и Зубчића Цедевита поново преузима вођство. Митровић није погодио слободно бацање пре тога, након личне грешке тренера Цедевите, Вељка Мршића.  Нови поени Гордића, серија Цедевите 8-0, коју тројком уз сирене за крај напада прекида Томпсон. 2/2 за три, 9п Рајана Томпсона. Јовић је погодио једном од два пута са пенала, Софо изблокирао Жорића, а Томпсон одрадио одличан посао у одбрани. Томпсон сигуран са пенала, 2/2, 11п, први пут двоцифрени број поена у дресу Црвене звезде. 55-55. Гордић погађа једно од два слободна бацања за минималну предност Цедевите.

Митровић 14п 9ск 3ас, Мекел 11п 5ас 3ск, Томпсон 11п

4/4 (18-17)

Миро Билан и последњу четвртину отвара поенима, а Фран Пилепић постиже нову тројку и Цедевита шутем за три поена прави предност, 61-55. Тајмаут, Дејан Радоњић. Цирбес постиже прве поене за Црвену звезду након дужег периода, по истеку трећег минута последње четвртине. 5п за Маика Цирбеса. Вајт је линији пенала, након фаула Томпсона, половичан учинак. Симоновић постиже тројку, након асистенције Мекела. Звезда се враћа у игру, 62-60 за Цедевиту. Тајмаут, Вељко Мршић. Мекел сјајан у одбрани, одузео је лопту Џејмсу Вајту, који је направио фаул. Цирбес доноси изједначење, али нова тројка Пилепића. Томпсон погађа, његова најбоља партија у дресу Звезде. Занимљиво, његов први погодак за два поена. Симоновић, ефектно за два поена, у последњој секунди напада. Звезда у предности, нова освојена лопта. Сјајан продор Мекела, Звезда води. Погађа и Жорић за нови преокрет Цедевите.  Мекел са пенала сигуран, најефикаснији играч Црвене звезде. 70-70-70, 2.20 до краја. Мекел је две асистенције далеко од дабл-дабл учинка. Араповић погађа за три, важна тројка за Цедевиту. Мекел постиже нове поене, последњи минут меча, 73-72. Жорић не погађа, али Бабић бечежи офанзивни скок. Звезда је имала прилику за последњи напада, али Мекел прави кораке. Бабић погађа прво слободно бацање, друго је намерно промашио, Цедевита је славила у дербију АБА лиге у Загребу!

Мекел 17п 8ас 5ск, Митровић 14п 9ск 3ас, Томпсон 13п 3ск 2ас

Повезане вести

6 comments

Miljko окт 12, 2015 at 16:58

Kao covek koji zivi za porodicu,Otadzbinu Srbiju i voljenu Crvenu Zvezdu uz Boziju pomoc, imam potrebu da kazem nekoliko reci. Uopsteni utisak o dosadanjem delu sezone,nasem ucinku i jos po nesto. Nisam zeleo sinoc da kazem nista.Cekao sam da se glava i srce ohlade i da reci budu umerene i primerene. O tzv. rosteru,sledece: Svi smo svesni da je Bobija jednostavno,nemoguce nadomestiti.Takav tip igraca vise ne postoji u Evropi. Kao kljucnog coveka pod obrucima,kao Bobijevu zamenu,doveli smo Sofoa.Mozda ce covek u nastavku sezone zaista da dominira ali ovo do sada je ravno nuli u odnosu na cenu.To vise nije igrac od pre 4-5. godina.Definitivno.Samo izguglajte njegove slike i sve ce vam biti jasno.Covek jednostavno ne moze!!! Ne mozes u vazduh podici 150.kg. i to ciniti napred-nazad u evroligaskom tempu.Jednostavno je nemoguce! Moje skromno misljenje je da smo za te pare mogli dovesti mnogo,mnogo korisnijeg centra. Centra u pravom smislu te reci.Ubicu pod obrucima.Ja najvise zelim da gresim u proceni,kunem se ali meni to tako izgleda.Poruka g.Radonjicu.Ako ste zeleli,g.Radonjicu,da u timu imate jednog mladica iz nase skole na mestu beka,onda ste pogresili sto ste u Megu poslali Aranitovica a ostavili Rebica.Svako moze pogledati F4. EL i videti o kakvom se biseru radi. Aranitovic je uz Gudurica nasa svetla buducnost.Sto se Rebica tice,od srca mu zelim sve najbolje ali ja jednostavno ne vidim da ce taj momak izrasti u ekstra klasu.Pre ce biti da ce proci kao i Cvele i biti veciti talenat.Raduje me napredak Tompsona.Vidi se da ce momak biti od i tekakve koristi.Odbrana,vrlo dobro.Napad,sve bolje i bolje i samo neka nastavi tako.Rad,rad i samo rad!!!Mekel me nacas odusevi a onda sve neshvatljivo baci u bunar.To nije neiskusan igrac.Reprezentativac sa NBA iskustvom i nadam se njegovim mnogo,mnogo kvalitetnijim nastupima.Iz aviona se vidi da nam nedostaje brzina i energija koju su donosili Jaka i Kalina.OK,Kalinu smo morali prodati.Mislim da smo Jaku trebali zadrzati.Toliko o tome.Nadam se,kao i svi ostali,Tomasu koji bi nam igru podigao 40% u odnosu na sadasnju.O sudijama ne bih.Sve se videlo sinoc na terenu..Sramotno i bezobrazno,samo toliko o tome.Znam da o svemu ovome vodi racuna g.Covic i da ce sve na kraju doci na svoje mesto.Zato porucujem svima: U Cetvrtak, svi pravac Arena!!! Nema ali,medjutim,iskrslo ovo-ono.Arena mora biti krcata!!! Mora da grmi!!! Jako!!! ZVEZDA SAMPION!!! Pozdrav svima koji u srcu nose Otadzbinu Srbiju i nasu voljenu CRVENU ZVEZDU!!!

Reply
Miljko окт 12, 2015 at 16:58

Kao covek koji zivi za porodicu,Otadzbinu Srbiju i voljenu Crvenu Zvezdu uz Boziju pomoc, imam potrebu da kazem nekoliko reci. Uopsteni utisak o dosadanjem delu sezone,nasem ucinku i jos po nesto. Nisam zeleo sinoc da kazem nista.Cekao sam da se glava i srce ohlade i da reci budu umerene i primerene. O tzv. rosteru,sledece: Svi smo svesni da je Bobija jednostavno,nemoguce nadomestiti.Takav tip igraca vise ne postoji u Evropi. Kao kljucnog coveka pod obrucima,kao Bobijevu zamenu,doveli smo Sofoa.Mozda ce covek u nastavku sezone zaista da dominira ali ovo do sada je ravno nuli u odnosu na cenu.To vise nije igrac od pre 4-5. godina.Definitivno.Samo izguglajte njegove slike i sve ce vam biti jasno.Covek jednostavno ne moze!!! Ne mozes u vazduh podici 150.kg. i to ciniti napred-nazad u evroligaskom tempu.Jednostavno je nemoguce! Moje skromno misljenje je da smo za te pare mogli dovesti mnogo,mnogo korisnijeg centra. Centra u pravom smislu te reci.Ubicu pod obrucima.Ja najvise zelim da gresim u proceni,kunem se ali meni to tako izgleda.Poruka g.Radonjicu.Ako ste zeleli,g.Radonjicu,da u timu imate jednog mladica iz nase skole na mestu beka,onda ste pogresili sto ste u Megu poslali Aranitovica a ostavili Rebica.Svako moze pogledati F4. EL i videti o kakvom se biseru radi. Aranitovic je uz Gudurica nasa svetla buducnost.Sto se Rebica tice,od srca mu zelim sve najbolje ali ja jednostavno ne vidim da ce taj momak izrasti u ekstra klasu.Pre ce biti da ce proci kao i Cvele i biti veciti talenat.Raduje me napredak Tompsona.Vidi se da ce momak biti od i tekakve koristi.Odbrana,vrlo dobro.Napad,sve bolje i bolje i samo neka nastavi tako.Rad,rad i samo rad!!!Mekel me nacas odusevi a onda sve neshvatljivo baci u bunar.To nije neiskusan igrac.Reprezentativac sa NBA iskustvom i nadam se njegovim mnogo,mnogo kvalitetnijim nastupima.Iz aviona se vidi da nam nedostaje brzina i energija koju su donosili Jaka i Kalina.OK,Kalinu smo morali prodati.Mislim da smo Jaku trebali zadrzati.Toliko o tome.Nadam se,kao i svi ostali,Tomasu koji bi nam igru podigao 40% u odnosu na sadasnju.O sudijama ne bih.Sve se videlo sinoc na terenu..Sramotno i bezobrazno,samo toliko o tome.Znam da o svemu ovome vodi racuna g.Covic i da ce sve na kraju doci na svoje mesto.Zato porucujem svima: U Cetvrtak, svi pravac Arena!!! Nema ali,medjutim,iskrslo ovo-ono.Arena mora biti krcata!!! Mora da grmi!!! Jako!!! ZVEZDA SAMPION!!! Pozdrav svima koji u srcu nose Otadzbinu Srbiju i nasu voljenu CRVENU ZVEZDU!!!

Reply
DEX-66 окт 11, 2015 at 21:41

drago mi je sto smo izgubili ..dolazimo na moje reci da smo samo prosecna ekipa za tajfun i te ekipe..znaci rekao sam da smo ne dve nego tri nule od ekipe..strasan promasaj sa igracima da nemoze gore sad nas i Wili nebi izvadio..molim samo boga da ne pocne evroliga do sledece godine jel ce nam se smejati i g.lodari..licimo na vrecu za punjenje..djaem svakom ko sme u opkladu da ako dobijemo 2 utakmice u evro ligu dajem mu 10.000E A ON MENI 100E/….AU BRACO AL SAM RAZOCARAN..DOBILI SMO 1.5 MILIONA EVRA A DOVELI SMO KRS OD IGRACA

Reply
pera окт 11, 2015 at 21:40

Dobro imali smo utakmicu u rukama vidi se da smo bolja ekipa. Pa možda je i dobro ovu izgubiti a dobiti onu sa Strazburom. Ima i pozitivnih stvari. Tompson je probio led, Luka je bio odličan i opet problem druge četvorke eto da je Teja bio tu dobili bi sigurno. Ovakav tim Cedevuite se po meni stisne prvih deset minuta i popušta sigurno jer nemaju karakterne igrače. Dobro je ovo s obzirom da smo igrali svaka dva tri dana i realno teško je sve to dobiti. Smeta mi samo što nemamo tečnu tranziciju kao prošle godine gde smo baš tranzicijom lomili ovakve tvrde ekipe. Idemo dalje.

Reply
Sasa окт 11, 2015 at 21:05

Zanima me da li je jos neko primetio greske koje Mekel pravi u situacijama kada imamo kontru 2-1 odnosno 3-1.Kako se meni cini u svakoj utakmici je imao isti problem….Prosto ne mogu da verujem da neko moze takve greske stalno da pravi…..

Reply
bugi vugi окт 11, 2015 at 23:59

mekel direktni kirivac za poraz,lik 4 puta radi roling…..NEMA ROLINGG!!!!!! amaan Radonjicu slepce zameni ga….

Reply

Leave a Comment