Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Звездине клинке дочекују Врбас

Кошаркашице Црвене звезде у четвртак од 19 часова у дворани Баскет сити дочекују Врбас Меделу у оквиру 2. кола женске кошаркашке лиге Србије.

Након фантастичног старта сезоне и победе на гостовању у Бору са 62 поена разлике (94:32) црвено-беле ће покушати да наставе тријумфални низ против знатно квалитетнијег ривала. Наш најтрофејнији клуб имао је велику подршку са трибина у 1. колу, па је расположење у екипи на завидном нивоу после одличне партије, тако да ће убедљиво најмлађи тим у лиги јуришати на два бода и против много искуснијих састава.

Просек година црвено-белих је тек 16,5. Драган Вуковић је на премијери у новом шампионату пружио шансу свим кошаркашицма и све су имале двоцифрену минутажу. Катарина Зец, Снежана Богићевић, Милица Бојовић, Невена Наумчев и Мина Ђорђевић стигле су до двоцифреног учинка, Мина је забележила и дабл-дабл, а добро су одиграле и Ђурђина Ђокић и Нина Тешић. Капитен и најбоља кошаркашица клуба Александра Катанић није много форсирала. Од ње се очекује да у тешким мечевима поведе тим ка успеху. Звезду је служио шут за два поена уз доминацију у скоку и добру одбрану, а простора за напредак има у шуту са линије слободних бацања и у изгубљеним лоптама, што је и током прошле сезоне био највећи проблем.

zz16

У претходном првенству Врбас је био успешнији на домаћем терену победом у првом делу сезоне од 76:65, да би им црвено-беле у Београду вратиле са све каматом славивши са убедљивих 23 поена разлике (83:60). Тада су блистале Снежана Богићевић са 26, Александра Катанић са 20 и Мина Ђорђевић са 14 поена.

Врбас је у првом колу такође био врло убедљив и на свом терену савладао Вршац резултатом 80:48, па су тренутно одмах иза Звезде, на другој позицији табеле. Издвојила се Миљана Џомбета, која је убацила чак 29 поена уз пет украдених лопти (тројке 5/8), па је тренутно први стрелац лиге. Тијана Цукић је имала одличан учинак од 14 поена, девет асистенција и пет украдених лопти, а издвојиле су се још Полона Залар (15 поена, осам скокова) и Ивана Јововић (14 поена). Треба обратити пажњу и на Наташу Мијатовић и Милицу Радоњић, док остале имају врло малу минутажу.

Одбрана Звезде имаће деликатан задатак, обзиром да је Врбас одлична шутерска екипа, са јаком спољном линијом, а предност некадашњег првака Европе могла би да се искористи под кошем и у дужој клупи. Биће то у сваком случају врло занимљив меч, једино што се термин потпуно поклапа са премијером кошаркаша Звезде у Евролиги против Стразбура, па ће посета највероватније бити минорна, али не би била много боља ни да то није случај.

                           Црвена звезда – Врбас Медела

                                 2. коло ЖКЛС 2015/16

                              Четвртак, 15. октобар 2015.

                  Дворана: Баскет сити – Београд, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment