Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Навијачи су нам помогли да будемо бољи него што је то реално, не би чудило да изгубимо следећих седам мечева у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде на сјајан начин су отворили трећу узастопну сезону у Евролиги убедљивим тријумфом над Стразбуром (81:59) пред 14.338 гледалаца у Арени. Тренер шампиона Србије и АБА лиге, Дејан Радоњић био је задовољан издањем своје екипе:

– Честитам момцима на игри и на победи. Хвала навијачима што су направили одличан амбијент иако је било доста полемике око тога како ће све да изгледа. Амбијент је био сјајан и то нам је помогло у крајњој линији, да будемо бољи него што је то реално, и да на крају сви заједно дођемо до прва два бода против Стразбура – истакао је стратег нашег шампиона, а потом наставио:

– Почели смо са недостатком концентрације, са доста грешака у фази одбране и једном тензијом у нападу, присутном у уводним минутима. Међутим, како је време одмицало, подизали смо квалитет у одбрани, били доста конкретнији и паметнији у нападу, направили велику разлику у једном тренутку, и на крају свели екипу Стразбура на стварно мали број поена. Слаб почетак опет као на старту уз јако велики број изгубљених лопти у неким ситуацијама које нису биле плод добре одбране Стразбура већ резултат наше лоше поставке и идеја и начина на који смо то хтели да спроведемо. Међутим, добром одбраном смо успели да задржимо предност и уз неколико лаких поена у контри, ето дошли на крају до велике победе.

zzzzzzzzzzzzzzzzzz12079676_1020357098025186_1265006718026222062_n

Радоњић се након тога осврнуо на тежак распоред и дуеле против најбољих клубова у Европи који црвено-беле чекају у најелитнијем европском такмичењу:

– Поред великих проблема у преходном периоду успели смо поново на сјајан начин да изнесемо утакмицу. Ова победа радује јер је евидентан пораст у квалитету игре, а исто тако важна због распореда који следи и где не би чудило да имамо свих седам пораза. Мораћемо да наставимо са добрим играма, јер ако после пораза од Реала психички паднемо, онда то неће бити добро ни за кога, а посебно не за нас у Звезди. Тако да је победа јако битна и настављамо да градимо ово што смо почели, има ту светлих тренутака који су нам важни, јер као што смо рекли на почетку сезоне, јесте ово битна сезона али има и после ове доста да се игра. У крајњој линији мора ово да се изнесена један добар начин, а исто тако да се креира подлога за наредне сезоне, како би били још и бољи – био је јасан Дејан Радоњић, чији играчи настављају да корачају стазама славних претходника.

Повезане вести

Leave a Comment