Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Било је баш како смо прижељкивали

Лука Митровић је поново одиграо капитенски и значајно повукао екипу ка убедљивом тријумфу против Француза на старту групне фазе такмичења у Евролиги. Млади крилни центар забележио је 16 поена, шест скокова и две блокаде, а тројке је шутирао без грешке (2/2)

– Изузетно квалитетна и зрела партија одиграна са наше стране. Потпуно онако како смо желели, како смо се спремали и како смо прижељкивали. Играли смо добру одбрану, изузев прве четвртине, када су они лако проналазили нека решења у нападу. То је пре свега била последица неке наше слабе одбране. Касније, када смо поправили тај сегмент, агресивност на лопти, пре свега бекови, терали смо их на грешке уз много лаких поена, и онда је било много лакше играти када се постигне толико лаганих поена.

Митровић је један од играча са највећим искуством у Евролиги у Звездином тиму, иако спада у млађе кошаркаше, а овом приликом је посебно истакао значај победе над Стразбуром због много тежих противника у наредном периоду:

– Изузетно битна победа јер нас очекује паклено тежак распоред у Евролиги. Имамо два везана гостовања, па нам долази Фенербахче, играмо у Мадриду… То је све много далеко, али је из тог разлога веома битно да смо овако отворили сезону, где сада можемо са неким олакшањем да се окренемо наредним утакмицама, пре свега у Јадранској лиги која нам је, онако, број 1, а онда и следећим изазовима у Евролиги.

Звезда делује све боље, али капитен актуелног освајача трипле круне сматра да игра још може да се унапреди у многим сегментима:

– Видело се у првој четвтртини да ту још има простора за напредак у том неком делу. Мало смо се мучили у првој четвртини у нападу. Кад нам није ишао напад, појачали смо одбрану, растрчали смо се, имали доста лаких поена и погођених шутева, а онда су и они морали да размишљају у одбрани о затварању неких опција, а нама су се отварала нека нова решења. Мислим да је овај резултат плод једне агресивности која се пре свега може видети по резултату од 59 примљених поена, што је у Евролиги врло похвално.

Повезане вести

Leave a Comment