Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Гудурић: Још као мали сам о овоме сањао

Откровење прве евролигашке утакмице Црвене звезде у новој сезони свакако је био млади Марко Гудурић. МВП Европског првенства за играче до 20 година на овој утакмици је добио већу минутажу од очекиване и потпуно оправдао указано поверење. Постигао је шест поена уз четири асистенције, четири украдене лопте и три скока, тако да је са индексом корисности 13 био трећи по учинку у победничкој екипи:

– Велики успех за мене самим тим што сам дебитовао у Евролиги. Доста емоција, жеље, трудио сам се да испуним те задатке што је тренер тражио од мене, поготово у одбрани. Одиграли смо добро као тим, битна победа, мада нема пуно времена сада за неко славље. Идемо даље, следећа утакмица је против Олимпије. Несрећно смо изгубили од Цедевите и сада немамо право на кикс, идемо даље, надамо се победи.

Гудурић је на дебију пружио одличну партију, а на питање о својој игри и шуту за три поена скромно и смирено је изјавио следеће:

– Искрено нисам толико размишљао о својој игри, него сам се фокусирао на задатке које смо добили и на противничку екипу, а моја игра је дошла из те неке одбране и жеље. Задовољан сам.

Победа од 22 поена разлике против Стразбура може много да значи и уколико се на крају групне фазе догоди да се Звезда нађе у кругу са француским клубом за пролаз у Топ 16:

– Па сигурно да је битно што смо добили са великом разликом, мада ништа не мора да значи, веома је тежак распоред у Евролиги и може да се деси да вежемо неке поразе, а исто тако може да се деси да вежемо победе. На нама је да радимо, тренирамо, слушамо, поготово нама млађима, да пробамо да се изборимо за што више минута и да се доказујемо. Било је доста емоција. Још као мали сам о овоме сањао, тако да стварно не знам шта бих рекао… Предивно.

Повезане вести

Leave a Comment