Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

На данашњи дан: Рођена Зорана Аруновић

Зорана Аруновић, прво име Стрељачког клуба Црвена звезда и стрељаштва Србије, која је годинама у самом врху светског стрељаштва, рођена је 22. новембра 1986. године у Београду.

Стрељаштвом је почела да се бави у екипи Полицајца 2001. године, а касније прелази у Црвену звезду, где постиже врхунске резултате на националним и интернационалним такмичењима и четири године узастопно добија признање за најбољу спортисткињу СД Црвена звезда од 2010. до 2013. године уз мноштво освојених појединачних и екипних титула првака Србије и победника националног купа.

На Европском шампионату 2004. године у Ђеру заједно са осталим члановима јуниорске репрезентације освојила је сребрну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ, а годину касније у Естонији осваја бронзу. На Европском јуниорском првенству у Москви 2006. године постала је првакиња Старог континента и у индивидуалној и у тимској конкуренцији, док је у дисциплини малокалибарски пиштољ освојила бронзу на Светском првенству у Загребу.

У наредним годинама ниже успехе на великим такмичењима, тако да је на Медитеранским играма у Пескари 2009. године освојила златну медаљу, а заблистала је на Светском шампионату у Минхену 2010. године када је постала најбоља на планети у дисциплини ваздушни пиштољ на 10 м. Такође је освојила појединачно и екипно сребро заједно са сестром Јеленом и Јасном Шекарић на 25 м МК пиштољем. Исте године је по први пут стигла до првог места на листи Међународне стрељачке спортске федерације.

Велики успон наставила је и у наредним годинама уз бројне златне медаље међу којима се издвајају две на СП, пет на ЕП, па затим најсјајнија одличја на Светском купу и Медитеранским играма. На листи Светске стрељачке федерације за 2013. годину заузела је прво место ваздушним, а друго малокалибарским пиштољем, док је у Европи била прва на обе листе.

Уз све то је велики број пута проглашавана за најбољу спортисткињу, 2010. године у избору Олимпијског комитета Србије и Удружења спортских новинара Србије, а 2011. године добила је награду за најбољег стрелца у избору Стрељачког савеза Србије, као и Мајску награду Спортског савеза Србије.

И прошле године имала је сјајан финиш освајањем великог кристалног глобуса за победу ваздушним пиштољем у финалу Светског купа у Минхену, а пре тога је до најсјајнијих одличја стигла и на Европским играма и Светском купу. Од октобра 2015. је поново прва на листи Међународне федерације стрељачких спортова – велика шампионка, понос Црвене звезде и српског спорта – Зорана Аруновић.

Повезане вести

3 comments

mmm нов 22, 2017 at 16:25

Nazalost nas Zvezdasa, Zorana vise nije clan Crvene zvezde.

Reply
Goran нов 23, 2017 at 07:13

Citao sam i za nju i za Sekaricku da ne nastupaju vise za nas jel’ zna neko razlog?

Reply
dejo нов 22, 2016 at 16:45

Srecan ti rodjendan pa da ti se ispune svi snovi sto pozelis Zorana

Reply

Leave a Comment