Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић пред утакмицу са Олимпијом

Меч 6. кола АБА ј.т.д лиге игра се у дворани Пионир у недељу 18. октобра од 17 часова, а састају се Црвена звезда Телеком и Унион Олимпија из Љубљане.
Дерби меч 6. кола АБА ј.т.д лиге игра се у дворани Пионир у недељу 18. октобра од 17 часова, а састају се Црвена звезда Телеком и Унион Олимпија из Љубљане.

Кошаркаше Црвене звезде Телеком након одличне партије и победе на старту Евролиге против Стразбура, очекује нови дерби у оквиру АБА ј.т.д лиге против старих знанаца – Унион Олимпије. Црвено – бели и популарни „Змајчеки” у регионалном такмичењу до сада су одиграли укупно 26 међусобних мечева, а Београђани су славили 15 пута. Занимљив податак у вези са међусобним дуелима ове две екипе јесте, да од сезоне 2012/2013 кошаркаши Звезде не знају за пораз, било да су мечеви играни у Београду, или Љубљани. Овај податак свакако је и мотив више за тренера Радоњића и његове играче, да наставе са победничком серијом у утакмицама против најтрофејнијег словеначког тима.

Дан пред утакмицу у Пиониру, на конференцији за штампу своја очекивања од овог меча изнео је тренер црвено – белих Дејан Радоњић:

„У најави дуела против Олимпије треба кренути од меча којег смо одиграли у четвртак против Стразбура, првог дуела у Евролиги ове сезоне и првих бодова које смо освојили. Свакако да то задовољство које је било присутно након меча треба и надам се да већ прелази у једну озбиљност која нам је потребна, јер наравно да фокус треба да се пренесе на дуел против Олимпије. Јако добро знамо шта нам значи такмичење у АБА лиги, шта нам доноси и једноставно тај приступ мора да буде адекватан.

Олимпија је у овом тренутку у доброј форми, показала је то и Еврокупу, савладала је одличну екипу из Италије, имала је и за њих једну добру и важну победу против Цибоне у Загребу. Тим који је састављен од и младих али и искусних играча, предводи их плејмејкер Рајт који стварно игра добро и носи читав тим, уз плејаду домаћих играча, и младих и играча испод коша који су нешто искуснији, једну добру композицију чине и тим који може да игра јако добро и да користи те неке квалитете које поседује. Чини ми се да су показали да ће бити у борби за саму завршницу такмичења АБА лиге, да имају за то и квалитета и да наравно оно што су показали могу да ураде још и боље и да до краја такмичења уђу у борбу, што се можда на неком старту није размишљало да се деси, с обзиром да Олимпија прошле сезоне није искористила своје домаће такмичење да се пласира у АБА лигу, већ је накнадно уврштена у овогодишње издање АБА такмичења. Наш однос мора бити очекиван и да покушамо да добре ствари које они имају сведемо на минимум, да ми контролишемо игру, да не дозволимо екипи Олимпије да наметне један стил који објективно показују у овим задњим мечевима и да на тај начин уз пуну озбиљност и мотивацију дођемо до нових бодова. „ рекао је на конференцији за медије тренер Радоњић.

Цене улазница за дерби меч 6. кола АБА ј.т.д лиге су непромењене: Трибине – 400 динара, Партер – 600 динара, Плава ложа – 800, Бела ложа – 800, Ложа – 1000, седиште поред терена (цоурт сеат) – 5000 динара.

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком позива своје навијаче да дођу у дворану Пионир и пруже преко потребну подршку својим љубимцима и стручном штабу на путу ка новој победи. Такође позивамо навијаче да купе улазнице јер на тај начин директно финансијски помажу клуб.

Хала Пионир, недеља 18. октобар, 17 часова, Црвена звезда Телеком – Унион Олимпија.

Повезане вести

1 comment

Звездан окт 19, 2015 at 00:11

Сад кад је све познато и кад је наша Звезда заслужено изгубила изјава тренера Радоњића је бесмислена.
Све што је рекао пре утакмице све је било обрнуто.
Радоњић ништа није погодио и остварио. Све је било супротно и то показује да Звезда још увек нема тим без обзира на скупо плаћене играче.

Reply

Leave a Comment