Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Рекордан пласман црвено-белих на УЛЕБ листи

Кошаркаши Црвене звезде налазе се на 13. позицији најновије УЛЕБ-ове листе најбољих клубова на Старом континенту.

То је најбољи пласман трофејног клуба са Малог Калемегдана од када УЛЕБ на овај начин бодује клубове за учешће у међународним такмичењима под својим окриљем. Екипа Дејана Радоњића има 91 бод, три мање од Анадолу Ефеса који заузима 12. место, док су одмах иза шампиона Србије, АБА лиге и освајача Купа Радивоја Кораћа чак три шпанска клуба: Лаборал Кућа са бодом мање, Валенсија и Уникаха са по три бода мање.

Црвено-бели су наравно најбоље пласирани од свих АБА лигаша, а иза њих остали су још многи реномирани тимови попут Албе, Нижњег Новгорода, Галатасараја, Жалгириса, Бајерна, Каршијаке, Бешикташа, Лијетувос Ритаса, Бамберга, Динамо Сасарија, Стразбура…

Прво место заузима Реал Мадрид са 138 бодова, два више од московског ЦСКА. По овој листи Звезда је већ међу 16 најбољих клубова и то испред конкурената за пласман у Топ 16 фазу Стразбура (30. место) и Бајерна (21. место), док су високо котирани Химки (8. место), Фенербахче (6. место) и Реал Мадрид (1. место).

Терен ће бити једино мерило за доказивање да ли Звезда има екипу која може да понови прошлосезонски успех у најелитнијем европском клупском такмичењу, а ево и пласмана 50 најбољих клубова по УЛЕБ-овој листи:

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12096632_730

Повезане вести

Leave a Comment