Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Прекинута Звездина серија након 40 везаних победа

Црвена звезда поражена је од Олимпије у Пиониру, у 6. колу АБА лиге, чиме је прекинута традиција која је трајала више од три године.

Наиме, када је реч о регуларном делу шампионата, Звезда је везала 40 тријумфа у АБА лиги, од чега 38 у Пиониру и 2 у Железнику.

Наиме, Црвена звезда Телеком је до пораза од Словенаца била непоражена од 19.10.2012. године и пораза од Игокее. Наш тим је кренуо у серију која је трајала готово три године. Након лошег старта сезоне под вођством Миливоја Лазића, и пораза од Сплита и Задра, потом и од Цедевите (све у Хрватској) и Игокее у Београду, Звезда је кренула у низ који су водили Влада Вукоичић (11 утакмица) и Дејан Радоњић (29 мечева). Занимљиво, на том мечу, гост црвено-белих на том мечу био је Новак Ђоковић.

6

За то време, падали су пред црвено-белима у сезони 2012/13. редом: Солнок, Крка, Широки, Раднички, Сплит, Задар, Цедевита, МЗТ, Партизан, Цибона, Будућност.

Након тога, пред фајнал-фор, Звезду је од Вукоичића преузео Дејан Радоњић, изборио са црвено-белима финале АБА лиге и Евролигу, али даље од тога није могао у првој сезони.

У сезони 2013/14. Звезда је савладала: Раднички, Солнок, Цедевита, Мега, Задар, Цибона, Широки, Игокеа, Олимпија, Будућност, Партизан, Крка.

Ипак, тежак пораз против Цибоне у полупразној Арени у полуфиналу регионалног такмичења распршио је снове Звезде о титули, док је уз дозу среће наш тим завршио у Евролиги.

У прошлој сезони, једној од најдоминантнијих у историји регионалне лиге, наш тим је рушио следеће противнике на паркету Пионира: Левски, Олимпија, Будућност, Крка, Партизан, Игокеа, Цибона, Задар, Солнок, Цедевита, Металац и МЗТ. Мега је савладана у Железнику.

У овој сезони, наш тим је савладао на домаћем паркету Мегу, Будућност и Тајфун.

Занимљиво, претходни пораз забележен је 19.10.2012. Дан је недостајао да Звездина серија потраје више од три године…

Повезане вести

1 comment

DEX-66 окт 18, 2015 at 20:52

svaka cast Olimpiji..DOLAZIMO OPET NA MOJE RECI DA SMO SAMO PROSEK…ovakvih poraza bice dosta..sad je svima jasno da smo egal sa g.lodarima..znaci svaka ekipa ima po jednog ili dva trijkasa a mi jadnici ni pola igraca..bez takvog igraca se ne dobija utakmica ni na treningu..razocaran sam prelaznim rokom..doveli 5 igraca a ne vrede kao jedan..da smo dali te pare za jednog ali koji vredi..

Reply

Leave a Comment