Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић: Грујић може да буде најбољи икад, Катаи је између Јувентуса и Србобрана

У разговору за MozzartSport, Звездан Терзић је причао о Марку Грујићу, Александру Катаију… преносимо у целости.

Волео бих да Грујић и Катаи остану што дуже у клубу, јер су они играчи који праве велику разлику. Запамтите шта вам сада кажем: Грујић може да буде најбољи везни фудбалер у Европи. И не само то може да буде један од најбољих играча у историји Србије. Нема у свету много играча са таквом висином, техником, координацијом. Само да се не уобрази. Он мора и даље озбиљно да ради на себи. Ево, ово што вама говорим рекао бих и представницима Челсија и Ливерпула. Знам да би уследило контрапитање о томе шта недостаје Марку Грујићу…

Убеђен је први оперативац Црвене звезде да ће гол на Бањици избацити Грујића у фудбалску орбиту.
Марко је до недавно недостајало самопоуздање. И ништа више. Као да није веровао довољно у себе. После првенца против Новог Пазара дословце сам му написао поруку: ‘Марко, немој да ја више верујем у тебе, од тебе самог. Ти си играч за Реал Мадрид’. Имали смо конкретну понуду за њега летос, али његов отац је био тврд. И добро је што је тако, додао је Терзић.

Други члан Звездиног убитачног тандема Александар Катаи је прошлог лета стигао из Олимпијакоса. Мучио се претходне сезоне, али ове јесени потврдио је оно што су знали само они који су га пратили у млађим категоријама Војводине – да је уметник, играч који демантује тезу створену за широке народне масе да је успех у фудбалу саткан од пет посто талента и 95 посто рада.
Катаи је много поштено створење. Једна сензибилна душица која воли да истерује космичку правду. Понављам, он је страшно поштен дечко. Он мора да се уозбиљи и да схвати да је фудбал посао, а не забава, да се подреди резултатима тима. Од Савићевића до данас нисам видео таквог уметника са лоптом, играча који је способан да тако лако предрибла ривала. Понекад ми се чини да пркоси законима физике… Међутим, Саша мора да схвати да је на прекретници, између Јувентуса и његовог Србобрана.

Катаи је на последњем мечу против Рада промашио бројне шансе, али се искупио голом, а пре тога „инијестовском“ асистенцијом петом Ристићу.
Мислим да играча са таквим техничким способностима ова лига није имала у претходних пет година. Када бисте га ставили на тренинг Реал Мадрида вероватно се не би видела разлика у техници. Кажу и да је физички лимитиран. Сумњам, нисам видео да га је неко отресао у дуелу. Одличан посао смо направили, јер смо га довели за нула евра, закључује Звездан Терзић.

Повезане вести

Leave a Comment