Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Војводина – Црвена звезда, пети Суперкуп Србије

Нова сезона у конкуренцији одбојкаша пети пут узастопно почеће утакмицом Суперкупа Србије – утакмицом у којој ће играти освајач Купа Србије – новосадска Војводина, и шампион државе – екипа Црвене звезде. Наша екипа је освојила претходна четири Суперкупа, па је тренутно једини власник овог трофеја, а надамо се да ће тако остати и после овог меча.

Већ неколико сезона, Црвену звезду напуштају најбољи играчи, а они који долазе покушавају да надоместе њихов изостанак, и наставе трофејни низ. Ни ова сезона неће бити изузетак, а више о овогодишњим променама у тиму могли сте да прочитате у најави сезоне и анализи прелазног рока. Укратко, доведено је неколико појачања, па је уз староседеоце, и играче из млађих категорија, састављена нова екипа, а циљ је остао исти – напад на све домаће трофеје, и што даљи пролаз у Европи. Прва прилика да се настави жетва трофеја је управо утакмица Суперкупа Србије.

Црвена звезда је до сада у Суперкупу побеђивала редом Партизан (3:2, 2011. године), Војводину (3:0, 2012. године), Раднички (3:2, 2013. године), и Рибницу (3:0, 2014. године). Све ове утакмице играле су се у Београду, осим последње утакмице, против Рибнице, која је одиграна у Краљеву. Први пут у историји Суперкупа се понавља изазивач. До сада су се они константно мењали, а победник је остајао исти, а утисак је да ће овај пут наша екипа бити пред најтежим задатком до сада. Новосађани, после два освојена трофеја прошле сезоне (Куп Србије и Куп изазивача), најављују нападе на све домаће трофеје. Иако су и они доста променили тим у односу на прошлу сезону и остали без неколико кључних играча (Дражен Лубурић, Михајло Станковић, Милан Катић, Вељко Петковић), довели су неколико добрих појачања (Марко Николић, Александар Минић, Петар Премовић), и формирали више него респектабилну екипу. Улогу фаворита им препушта и наш капитен, Максим Буцуљевић, уз напомену да ће, као и увек да ти све од себе да победе и у сутрашњој утакмици, и да су утакмице на крају сезоне најбитније:

„Као и последњих година, Војводина је изузетно јака и када се осврнемо претходних сезона су били фаворити за освајање трофеја, јер су били играчки озбиљнији од нас. Ми увек радимо на колективној игри и на тај начин смо успевали да их некако победимо у тим изузетно тешким утакмицама, како за нас тако и за њих. Ове године ће нам то бити још теже јер су они довели искусне играче који су играли у иностранству и који су својим досадашњим делима показали колико вреде. Ми имамо два нова примача, двојица стандардних из прошле сезоне су отишла и то је велики хендикеп за нас. Радили смо много у протекла два месеца да то допунимо и надамо се да ће то бити довољно да савладамо Новосађане. За нас су најбитније утакмице које нас очекују крајем сезоне и надам се да ће се до тада све коцкице сложити и да ћемо ми опет тријумфовати када је то најбитније“, изјавио је наш капитен на конференцији за медије пред почетак сезоне, а преноси званични сајт нашег одбојкашког клуба.

Своје виђење меча, дао је и тренер Црвене звезде, Драган Кобиљски:

„Потпуно смо свесни са каквом се екипом састајемо у Суперкупу. То је екипа која је својим делима показала изузетну амбицију. Када кажем делима мислим на то што су тражили „вајлд кард“ за Лигу шампиона и што су довели искусне и добре играче на свим позицијама на којима су остали ослабљени у односу на претходну сезону. Ту смо да се са њима састанемо у Суперкупу и да одмеримо снаге на један спортски и витешки начин. То све што се дешава у Војводини, сва та појачања и њихове жеље да играју Лигу шампиона, за нас уопште нису проблем, већ један велики изазов да им се озбиљно супротставимо.“

Утакмице између Црвене звезде и Војводине су одувек били „празници“ одбојке, а неретко су ова два тима у директним дуелима одлучивала и о трофејима. Прошле сезоне су се састали шест пута, а скор је био 4:2 у корист наше екипе, с том што је у Новом Саду било 2:1 за Војводину у победама. Нема разлога да поново не гледамо квалитетну и интересантну утакмицу, па позивамо све навијаче, пре свега из Новог Сада и околине да дођу у уторак у халу, и помогну нашој екипи да успешно отвори нову сезону. Знамо да су наши одбојкаши имали слабу подршку у последњих неколико година, али се често дешавало да су им утакмице посећеније у гостима, него на домаћем терену, па нека тако буде и овога пута. За оне који нису у могућности да дођу у халу, обезбеђен је директан телевизијски пренос (РТС 2).

Црвено-бели одбојкаши су у претходне четири сезоне освојили 10 од могућих 12 трофеја у домаћим такмичењима, а надамо се да ће и ову сезону започети тријумфално, и донети нови пехар у витрине Спортског друштва Црвена звезда.

V Суперкуп Србије:

Војводина НС семе – Црвена звезда,

Дворана: СПЦ „Војводина“, уторак, 20. 10. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment