Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Ubedljiva pobeda nad Slobodom

Kadu

Crvena zvezda je u nedelju 17. oktobra, na teškom gostovanju ekipi Slobode, uspela da zabeleži nova tri boda, i održi prednost ispred svojih konkurenata. Po neprijatnom i kišnom vremenu, naši fudbaleri su pokazali veliku želju i htenje, sasvim zasluženo savladali rivala, i doneli još jednu veliku radost svojim navijačima. Strelci za crveno-bele, bili su Trifunović, Savio i Kaluđerović.

Utakmica je, naročito u prvom poluvremenu, bila dosta tvrda i bez mnogo prilika. Prvi je zapretio domaćin, u 10. minutu. Pavićević je uputio loptu ka Stevančeviću, tom prilikom se okliznuo Tošić, a napadač Slobode je imao čistu situaciju koju nije uspeo da realizuje, zahvaljujući veoma nepreciznom šutu.

Prvi šut ka golu domaćina videli smo u 19. minutu, kada je Isah pokušao sa distance ali je lopta otišla pored gola. Deset minuta kasnije, Koroman je odlično centrirao, Kaluđerović je glavom sa pet metara šutirao, ali je golman Nikolić dobro intervenisao.

U 38. minutu videli smo novu veliku šansu za Zvezdu. Kadu je natrčao na jednu odbijenu loptu, šutirao sa 18 metara veoma jako, ali je golman uspeo da interveniše, odbivši pritom loptu do Kaluđerovića, koji je pokušao glavom da lobuje golmana, ali je prebacio gol. Zvezda je u tim trenucima imala veći posed lopte, ali je domaćin igrao dosta disciplinovano u odbrani, i Zvezda je teško dolazila do izglednijih prilika.

Ipak, upornost se isplatila u 44. minutu. Koroman je prepustio loptu Tošiću, ovaj jako lepo centrirao u kazneni prostor Slobode, a Trifunović je nadskočio svog čuvara i uspeo da zatrese mrežu golmana Nikolića. Sa tim rezultatom, otišlo se na odmor.

Zvezda je u nastavku krenula sa željom da poveća rezultat, i to se dogodilo već u 50. minutu. Koroman se izborio za loptu, povukao, primetio samog Savija koje me poslao idealnu loptu po zemlji. Brazilac je silovito šutirao sa dvadesetak metara, a lopta je na putu do gola nepravilno odskočila i prevarila golmana Slobode.

Nakon toga, Sloboda je počela da igra malo ofanzivnije, što je igračima Zvezde ostavljalo više prostora u napadu. Tada je i kvalitet fudbala vidno porastao, i videli smo i nekoliko poluprilika na obe strane. Kristić je prvu izmenu izvršio u 74. minutu, kada je “požutelog” Isaha zamenio Bogdanović. Do kraja meča, u igru su ušli još i Perović i Lazović, ali to nije bilo sve što se tiče golova.

U 85. minutu, Zvezda je došla do prednosti od 3:0. Ninkov je loptu predao Bogdanoviću na desnoj strani, ovaj neometano centrirao u šesnaesterac domaćina i sjajno pronašao Kaluđerovića, koji je iz trećeg pokušaja glavom uspeo da postavi konačan rezultat ove utakmice.

Stadion: FK “Mladost Lučani”
Gledalaca: 5000
Sudija: Danilo Grujić (Niš)

SLOBODA: Nikolić, Bulatović, Radosavljević, Šunjevarić, Maksimović, Stanisavljević, Jovanović, Arsenijević, Pavićević, Lazić, Stevančević.

Rezerve: Šejić, Bosman, Goločevac, Vukajlović, Mihajilović, Petrović, Ademović.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Adi, Đorđević, Tošić, Kadu, Savio, Isah, Koroman, Trifunović i Kaluđerović .

Rezerve: Bajković, Ignjatijević, Bogdanović, Lazović, Jevtić, Mikić, Perović.

Повезане вести