Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Фантастична Звезда играла ФУДБАЛ и разбила Вошу за +14, хет-трик Срнића!

У још једној одличној утакмици, сјајном и ефикасном игром, Црвена звезда је пред 14 720 навијача на стадиону „Рајко Митић“ савладала Војводину са 3:0 (1:0), у оквиру заосталог меча 12. кола Супер лиге. Сва три гола постигао је Славољуб Срнић. Пенал је у првом делу промашио Уго Вијеира. Била је ово 11. узастопна победа Звезде у домаћем првенству, а сада су наши момци први на табели, са 38 бодова. Другопласирани Борац има 27, а трећепласирани Партизан 24.

Наредну утакмицу Звезда игра на свом стадиону, против Борца, већ у суботу.

Након веома узбудљивих и садржајних 45 минута, Звезда је водила, резултатом 1:0. Гол је постигао Славољуб Срнић, након одличне асистенције Вијеире, у 40. минуту. Португалац је неколико минута пре тога промашио једанаестерац, а обе екипе су пропустиле неколико добрих прилика. Новосађани су погодили и стативу на почетку утакмице.

У другом делу, гости су били много безопаснији, иако су пропустили један зицер, преко Ожеговића. Звезда је била много бољи тим, имала неколико одличних прилика, држала све под контролом, а на целом терену поново је доминирао Марко Грујић. Славољуб Срнић, који је обележио ову утакмицу, постигао је још два гола, на асистенције Катаија и Јовића, и комплетирао хет-трик, а навијачи су мирно могли да славе и припремају се за концерт који је био заказан за после утакмице.

IVA_6569

12. коло Супер лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 3:0 (1:0)

Стадион Рајко Митић

Гледалаца: 14 720

Судија: Ђокић

Стрелци: Срнић у 40, 61. и 80. минуту

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Петковић, Павићевић, Луковић, Ибањез, Доналд, Грујић, Плавшић (Јовић), Катаи, Срнић (Ристић), Вијеира (Сикимић).

ВОЈВОДИНА: Перић, Василић, Панков, Росић, Антић, Секулић, Максимовић, Палочевић (Бабић), Иванић, Вукчевић (Станисављевић), Ожеговић.

sever

На самом почетку кренуо је наш тим офанзивније, извршио притисак, што је допринело томе да већ у 4. минуту Вијеира први пут на вечерашњој утакмици припрети противничком голману. Шутирао је главом, али је лопта отишла преко гола. Међутим, у наредних неколико минута гости су преузели контролу и имали два озбиљна покушаја. Прво је Ожеговић, само минут касније, шутирао искоса са леве стране, али је Кахриман био успешнији. Већ у 8. минуту, Максимовић је одлично шутирао, али је лопта окрзнула десну стативу Звездиног гола и завршила у гол-ауту.

Имао је у 13. минуту поново Вијеира прилику, одлично је гурнуо лопту поред Перића, али је Панков интервенисао и послао је у корнер, на метар од гола. Иванић је 120 секунди касније покушао након корнера, али је послао лопту далеко преко гола.

Катаи је у 18. минуту, након лукаво изведеног слободног ударца са Ибањезом ушао у шеснаестерац гостију и шутирао, али је лопта погодила Перића у главу и завршила у корнеру. Минут касније исти играч је покушао левом ногом са ивице казненог простора, али је било непрецизан.

Војводина је након 10-ак минута орјентације на дефанзиву запретила преко капитена Иванића, који је из слободног ударца одлично шутирао са 20-ак метара, али је Кахриман био сигуран.

Затишје је трајало седам минута, а онда је Катаи трећи пут покушао, волеј-ударцем, али је поново шутирао прејако, без опасности по Перића.

А онда у 33. минуту, пенал за Звезду, након што је Вукчевић интервенисао руком на својој гол-линије и за то добио само жути картон. Одговорност је преузео Вијеира, али је Перић лако одбранио његов ударац.

Као да наши момци нису могли да се врате након промашеног пенала, па није било дешавања 6-7 минута.

Све до 40. минуту, када је Срнић довео наш тим у вођство! Вијера се искупио за промашени једанаестерац и одлично асистирао Срнићу, који је рутински савладао Перића за 1:0.

Већ у наредном нападу, поново је Португалац био у центру пажње, након сјајне соло-акције, али је Перић поново био успешнији у њиховом дуелу.

Пробао је и Ибањез, топовским ударцем са ивице шеснаестерца, али је шутирао директно у Перића.

До краја није било узбуђења, па се на одмор отишло са резултатом 1:0.

У паузи између два дела игре на стадиону је наступила група ТХЦ ла Фамилија, као део програма хуманитарног концерта. И навијачи Војводине су истакли транспарент „Космет је Србија“.

thcdelije

crkva

У 50. минуту је Катаи још једном пробао да погоди, али без успеха, да би четири минута касније Грујић одлично шутирао главом, али тик поред десне стативе. Након тога, уследиле су две добре прилике за Војводину. Прво је у 56. минуту Палочевић шутирао поред гола са ивице шеснаестерца, да би у 58. Ожеговић био сам испред Кахримана, али је послао лопту поред стативе.

Два минута касније је Ибањез шутирао, десном ногом, али је Перић био сигуран.

Међутим, само минут после тога, веома расположени Катаи сјајно је „навукао“ два играча на себе, проиграо Срнића на левој страни, а овај је сјајно завршио акцију и постигао свој други гол. Звезда је тако дошла до предности од 2:0.

У 65. минуту могао је Катаи да реши меч, након фантастичне акције Грујића, који је за десетак секунди претрчао готово цео терен и центрирао левом ногом, али је спуштену лопту Плавшића наш офанзивац лоше послао ка голу, па је изблокиран.

Војводина је постигла гол у 70. минуту, али су два играча била у офсајду, па је он оправдано поништен.

Као да су се гости помирили са поразом, чекали су грешку Звезде, како би из контре пробали да дођу до гола, али до тога није дошло.

А онда је у 80. минуту, фантастично Лука Јовић, који је заменио Плавшића десетак минута раније, после невероватне упорности, носио лопту преко целе половине Новосађана, са играчем на леђима, а када се испред њега појавио и Перић, проследио је на другу страну, где је Срнић само потурио ногу и постигао свој трећи погодак данас!

До краја је покушао још Лука Јовић, али није погодио мрежу, па је меч завршен, а играчи су направили сјајну увертиру пред концерт!

Повезане вести

9 comments

Danijel1984 окт 22, 2015 at 09:39

Razlika je +11 na Borac, valjda se racuna prvi ispod tebe!

Reply
Deda окт 22, 2015 at 09:28

Katai – balkanski Messi.

Reply
Delija окт 21, 2015 at 22:28

Odigrali su fenomenalno, ali nisam zadovoljan odbranom. Mislim da su odbranbeni igrači spori. Savo Pavićević je iskusan igrač ali nedostaje mu brzina. Marko Petković nije loš igrač u odbrani. Njegova mana je to što greši u pasovima kad pođe napred,a i spor je. Strana gde igraju Savo i Marko je spora i brži igrači lako mogu da prođu po toj strani. To je moje mišljenje. Nadam se da će u zimskom prelaznom roku doći brži odbranbeni igrači.

Reply
Miljko окт 21, 2015 at 21:57

Fascinira lakoca,mir,sigurnost i borbenost nasih igraca. Malom Srnicu je veceras srce kao kuca!!! Kao i svima nama,uostalom. Katai je velemajstor,doktor fudbala. Ono sto posebno zelim da podvucem je igra tandema Donald-Grujic. Boze blagi,to je simfonija,lepota za oci i dusu. Toliko sigurnosti,znanja,samopouzdanosti a momci su jos tako mladi. Mi stariji,secamo se jednog igraca iz plejade majstora koji su nosili Zvezdin dres,igraca na koga mali Grujic tako neodoljivo podseca.To je veliki mag sredine terena,nas Slavoljub Muslin. Slicne fizicke gradje,znanja,lakoce driblinga,pasa,fudbalske inteligencije. Grujic ce nadmasiti Matica i sve sto je sa ovih prostora oplemenilo igru mocnih i bogatih klubova sa zapada. Koncert posle utakmice za desetku. Napred ZVEZDA!!! Sportski pozdrav!

Reply
joca0505980 окт 21, 2015 at 20:44

konacno da Zvezda igra pravi fudbal efikasan i lep za gledanje inace Srnic pravo pojacanje

Reply
DeckyStrasni окт 21, 2015 at 20:30

Ja se malo zabavlja a vi pogledajte ako zelite 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=nle5KENUI2k

Reply
piksi-marakana окт 21, 2015 at 19:24

suvisne su reci, Zvezda gaziii sve pred sobom.. melee

Reply
teks viler окт 21, 2015 at 18:57

Dex 66,secas li se sta si o Srnicu govorio?Nema veze,zvezdas si i znam da si imao dobru nameru ali losu procenu.

Reply
Александар окт 21, 2015 at 19:07

Све је то добра намера била! 🙂

Reply

Leave a Comment