Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице путују у Суботицу по трећу победу

Најтрофејнији женски кошаркашки клуб на овим просторима у суботу ће покушати да настави своју тријумфалну серију и остане једна од три непоражене екипе у шампионату. Црвено-беле гостују против Спартака у Суботици, а меч у дворани “Дудова шума“ почиње у 16 часова и 30 минута.

Са две убедљиве победе и кош разликом +76 у прва два кола екипа Драгана Вуковића тренутно држи друго место на табели. Исти скор, али бољу кош разлику од +102 има бранилац титуле Радивој Кораћ, док је и освајач Купа Србије из претходне сезоне, екипа Војводине забележила две победе, али слабију кош разлику од +18, па се због тога налази на трећој позицији.

10411731_838675256193372_2048653061300354198_n

Звезда је у прошлом колу против Врбаса бриљирала током три четвртине, а затим је у последњем периоду дошло до малог пада, па су се могле видети и мане најмлађег састава у лиги, чија је просечна старост, или боље рећи екстремна младост, само 16,5 година. Прошле сезоне су екипу вукле капитен Александра Катанић, Снежана Богићевић и Мина Ђорђевић, а сада им се придружила и Катарина Зец, која је тренутно најбољи стрелац екипе са 32 поена, само је превише форсирала шут за три поена, који је није служио против Врбаса. Мина Ђорђевић доминира под кошевима, па је у прва два кола забележила два дабл-дабл учинка. Просеци су још импресивни: 10,5 поена, 13 скокова, 1,5 блокада, шут за два 63 одсто, тројке 50 одсто и слободна бацања 89 одсто. Снежана Богићевић и Александра Катанић су такође добро одиграле, а истакла се и Ивана Катанић, млађа сестра капитена екипе. Од Невене Наумчев и Милице Бојовић се тек могу очекивати добре игре, јер имају велики простор за напредак. Шансу стрпљиво чекају и остале младе снаге, Ђурђина Ђокић, Маријана Зукановић, Дајана Лукић, Нина Тешић, Тамара Чубра, па може лако да се деси да неко од њих искочи у први план уколико им се укаже прилика, као што је био случај у првом колу на гостовању у Бору.

Некадашњи првак Европе после два кола има најбољи шут за два поена у лиги од 54,8 одсто, а скок је као и претходне сезоне једно од најјачих оружја Звезде, тако да тим са Малог Калемегдана са просеком од 45 ухваћених лопти држи друго место, иза Кораћа, који има 50 по мечу. Још увек је рана фаза сезоне, па су и просеци високи, али оно што је и прошле сезоне била највећа мана екипе остало је и ове сезоне, а то су изгубљене лопте и шут за три поена, где је Звезда у доњем делу, а ни проценат шута са линије слободних бацања од 59,4 одсто није на високом нивоу. Ту постоји доста простора за корекције, посебно до мечева када клуб за противника буде имао најјаче ривале.

zz14

Црвено-беле су прошле сезоне оба пута биле успешније од Спартака. Суботичанке су у Београду убедљиво побеђене на старту првенства резултатом 89:40, а у Суботици је било 60:54. То говори да Звезда неће имати тако лак задатак, посебно због чињенице што наредни ривал много боље партије пружа у свом граду.

Спартак је најпре савладао екипу Студента из Ниша са 61:53 на свом терену, а затим је изгубио на гостовању у Вршцу резултатом 41:65. Рада Видовић, Емеше Вида, Санела Сутуровић, Веселиновић главне су узданице Спартака.

Ипак, Звезда је у овом тренутку квалитетнији састав и требало би да стигне до нових бодова, али далеко од тога да ће то бити лак задатак. Статистика показује да је Спартак успешнији само у проценту шута са линије слободних бацања, мањем броју изгубљених лопти, а нешто више освојених од Звезде. У свим осталим параметрима црвено-беле имају предност, али то треба доказати и на паркету. Млада екипа Црвене звезде никако не сме да полети и помисли да ће лако пребродити гостовање у Суботици. Такво размишљање не води ка успеху, већ се мора приступити врло концизно и постепено градити резултат из минута у минут.

                       Спартак – Црвена звезда

                               3. коло ЖКЛС

                       Субота, 24. октобар 2015.

          Хала: “Дудова шума“ – Суботица, 16:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment